Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Interview Mara Vonk: ”Alles komt altijd goed!”

Interview Mara Vonk: ”Alles komt altijd goed!”

Afgelopen zomer vertrok softbalster Mara Vonk richting the States. De geboren softbalster maakte de overstap van de Amsterdam Pirates naar Garden City Community College in Kansas. Hoe bevalt het leven in de VS haar? En wat is haar doel in de VS? Lees het in onderstaand interview.

Toen Mara 16 was zag ze NCAA softbal wedstrijden op YouTube. Vanaf dat moment zat het idee, om softbal en studie te combineren in de VS, in haar hoofd geprent. ”Toen een van mijn beste vriendinnen, Sietske Drijvers, via KingsTalent naar de VS ging en ik haar verhalen hoorde, begon dit idee nog meer te prikkelen. Na het er met mijn ouders over te hebben gehad, namen we contact op met KingsTalent en zijn we het proces gestart.”

Daarnaast leek Amerika de ideale plek om op persoonlijk en academisch gebied te groeien. ”De combinatie van sporten en school combineren was voor mij ook erg aantrekkelijk. Hoe je eigenlijk als professional wordt behandeld is echt ontzettend gaaf.”

Mara beleefde niet het ‘normaalste’ eerste semester: ”Na drie weken in Amerika te zijn, kregen mijn team en ik te horen dat onze hoofdcoach binnen 2 weken naar een andere school zou gaan. Wat ontzettend zwaar viel op het hele team. Nadat we dit te horen kregen, hebben we nog 3 andere hoofdcoaches gehad. Gelukkig blijft onze huidige hoofdcoach voor dit seizoen.”

Daarnaast raakte ze ook geblesseerd: ”Tijdens een training heb ik mijn enkelbanden gescheurd, waardoor ik er een maand uit heb gelegen. Buiten al dit gedoe is alles me echt heel goed bevallen. Dat zou je misschien niet zo heel snel zeggen als je dit allemaal hoort, maar ik heb er op de een of andere manier altijd het positieve van ingezien en eigenlijk ook nooit gedacht over opgeven en naar huis gaan.”

De softbalster ging met een doel naar Amerika: ”Aankomend seizoen wil ik goed spelen en goede statistieken halen om zo op te vallen bij andere coaches, zodat ik wellicht snel kan transferren naar een andere school. Uiteindelijk zou ik graag willen transferren naar een hoger niveau in Amerika. Verder wil ik vooral veel leuke herinneringen maken.”

Binnenkort start het softbalseizoen: ”We zijn ons op dit moment aan het voorbereiden voor het seizoen dat op 2 februari begint. Zo heb ik op maandag, woensdag en vrijdag les van 9.00 tot 12.30. Dinsdag en donderdag heb ik les van 8.00 tot 10.30 met om 6.00 in de ochtend krachttraining. Verder hebben we elke dag training van 14.30 tot 17.00!”

Tot slot vroegen wij Mara nog om een advies voor twijfelende talenten: ”Aan toekomstige talenten wil ik meegeven dat je het gewoon moet doen. Ik heb tijdens het ‘signen’ ook nog ontzettend veel getwijfeld, omdat ik het eigenlijk wel eng vond. Maar nu achteraf denk ik echt, waar heb ik me druk om gemaakt? Ik heb het hier ontzettend leuk en ben elke dag bezig met de sport die ik zo leuk vind. Dus gewoon doen als je de mogelijkheid hebt. Alles komt altijd goed, ook al lijkt het zo ontzettend vervelend en lijkt het alsof het niet beter wordt. Geloof mij maar!”

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.