Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Voetballen in New York de beste keuze van zijn leven

Voetballen in New York de beste keuze van zijn leven

Vandaag hebben we een kort interview met Huib Achterkamp over de beste keuze van zijn leven. We gaan het hebben over het spelen voor LIU, leven in Brooklyn, hoe zijn seizoen is verlopen en de voorbereiding naar volgend seizoen.

Hallo Huib, je kunt wel zeggen dat je een goed seizoen achter de rug hebt met zowel een kampioenschap en een persoonlijke award. Maar hoe is het nu met je?
Gaat goed, waar het het eerste semester vooral veel wedstrijden spelen was, is het nu meer gefocust op school. We trainen nog steeds en hebben wedstrijden, maar dat is niet meer zo competitief als het was vorig semester. Voor de rest genieten we van de stad en zijn omgeving.

 

Het competitie seizoen is qua tijd best kort. Is het daardoor niet even heel druk en hoe ben jij hier mee omgegaan?
Klopt. In preseason valt het wel mee, dan train je soms twee keer per dag, maar meestal gewoon één keer en heb je de rest van de dag vrij. Wanneer school begint is het wel intensief, tegelijk is het ook wel lekker aangezien je soms een week geen les hebt als je een verre uitwedstrijd hebt.

Sommige jongens vragen zich af hoe het met het niveau gesteld is. Kun je hier wat meer over zeggen en daarnaast beschrijven hoe de faciliteiten zijn waar je mee te maken hebt.
Het is wel wennen in het begin, niet zozeer omdat het niveau super goed is, maar vooral omdat de snelheid van het spel heel hoog ligt. Het is fysiek en fitness staat hoog in het vaandel. De faciliteiten verschillen heel erg per school, de ene heeft prachtige faciliteiten en de ander heeft hele oude.

 

Huib nadat het seizoen is afgelopen ben je voor dit jaar competitief klaar, maar hoe gaat het dan verder?
Wij spelen dit jaar NYC cup met de omliggende universiteiten. Er is geen prijs aan verbonden maar toch leuk mochten we winnen.

Jij bestempelde eerder de keuze om je studie te gaan combineren met topvoetbal in de VS als de beste keuze van je leven. Wat heb je allemaal al meegemaakt waarom dit zo is?
Het feit dat je in een van de grootste al dan niet de grootste stad van de wereld bent en dat omdat je er kan studeren en kan voetballen maakt het een supertoffe combi. Het is jammer dat het er volgend jaar niet meer is, want de school heeft besloten te verhuizen richting Long Island.

 

Huib jij had de zware taak om in de voetsporen van onze oprichter Paul de Koning te stappen en als eerste KingsTalent student-athlete voor de LIU Blackbirds te spelen. Heeft dit voor jou nog voor extra druk gezorgd?
Nee niet echt, eigenlijk heeft het alleen maar geholpen.

Naast sporten leef en studeer je in een van de grootste steden van de wereld. Hoe is het leven in Brooklyn en heb je ook al wat van de stad en de rest van de VS kunnen zien?
Ja het is bizar. Elke keer dat ik naar buiten loop kijk ik om me heen zo van what the fuck. De gebouwen zijn gigantisch en er zijn zoveel mensen. We zitten ook op steenworp afstand van de Manhattan Bridge, dus we zijn ook zo in Manhattan. Voor de rest heb ik ook de westkust kunnen bewonderen, we speelden twee wedstrijden in LA en San Diego. Hele andere vibe.

 

Huib als laatste wil ik je vragen waarom jij de keuze hebt gemaakt om naar de VS te gaan en wat je wil zeggen tegen de jongens en meiden hier in Nederland die nog twijfelen?
Ik heb de keuze gemaakt, omdat we deze gelegenheid niet echt in Nederland hebben. Voor degene die twijfelen, geloof me als ik zeg dat je er geen spijt van zult krijgen.

Wil jij net als Huib in een van de grootste steden van de wereld spelen? Schrijf je in!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.