Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Hard trainen en je goed voorbereiden met Charlotte Vaanhold

Hard trainen en je goed voorbereiden met Charlotte Vaanhold

Vandaag hebben we een interview met Charlotte Vaanhold die via haar Instagram blog iedereen op de hoogte houd van haar tijd in de VS. Met haar zelf benoemde steenkolen Engels hockeyen en leven in de states hoe gaat dat? Dit en nog veel meer lees je hier!

Hallo Charlotte je hebt je eerste halfjaar alweer achter de rug en je voelt je waarschijnlijk alweer helemaal op je plek op Liberty, maar hoe is het met je?
Afgelopen weekend ben ik teruggekomen uit Puerto Rico, we hadden heerlijk een weekje spring break! Met mij gaat het goed alles loopt op rolletjes en heb mijn plekje wel gevonden!

 

Je had je al wat voorbereid op de krachttrainingen door na je examens al de sportschool in te gaan en fit naar Amerika te reizen. Hoe ziet je trainingsschema er uit en wat is er anders aan dan eerst bij SCHC?
Het hockeyseizoen is in de fall en dan focussen we alleen maar op hockey en nog eens hockey. Eenmaal teruggekomen van de kerstvakantie hebben we 2x per week conditie, 3x in de week lift en 4x in de week training. Soms hebben we op donderdag een vrije dag wat wel heel fijn is en nu starten we met oefenwedstrijden, waar ik wel erg veel zin in heb!

Charlotte je hebt te maken gehad met een druk fall semester met veel wedstrijden in een relatief korte periode. Hoe heb je dit beleefd en was het niet zwaar?
Het was een erg leuke periode waar we zoveel aan het reizen waren en weinig aan school deden omdat hockey op nummer 1 stond. Je speelt elke week 2 wedstrijden verspreidt over de oostkust met de bus of het vliegtuig. Het was daarom wel een erg drukke periode en ook soms zwaar, maar het was alles waard! Helaas omdat het zo druk is is het seizoen snel voorbij, maar dat maakt me alleen maar enthousiast voor de fall!

 

Je komt vanuit Nederland waar we anders hockeyen dan in de VS. Wat is er anders en hoe is het om je hierop aan te passen?
De intentsie van trainingen en wedstrijden liggen hoger. Iedereen heeft een bepaald doel voor ogen, maken een plan en komt tot actie om het hoogst haalbare te halen. Het hockeyen hier moet je zien als een business de coach is de werkgever en jij bent in dienst van hen. Daarom moet je elke keer zowel op de trainingen als de wedstrijden goed presteren. Omdat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft is het makkelijk aanpassen, want je moet wel anders kan je net zo goed naar huis gaan…

Na een druk fall semester komt een er een periode van minder hockeyen en meer studeren, hoe werk je hierin al toe naar het nieuwe seizoen en wat vind je het minst leuke aan die voorbereiding?
Wat ik al eerder melde is het nu vooral conditie, lift en hockey. Op dit moment zijn we de basis aan het leggen voor het nieuwe hockeyseizoen. We maken nieuwe doelen, plannen en strategieën om weer hoger te eindigen volgen seizoen. Het minst leuke vind ik de conditie dingen, maar iedereen helpt elkaar om de testen te halen en dat is wel echt een teamgevoel!

 

Naast alleen maar sporten is de studie en het leven op de campus ook belangrijk. Jij had het geluk dat je met je zelf benoemde steenkolen Engels terecht kon bij een andere Nederlander (Moniek van Aarle). Hoe heeft dit jou geholpen met het vinden van je plek?
Ik had geluk dat we twee Nederlanders hadden zowel Moniek en een ander Nederlands meisje waar ik zelf al meegehockeyed had thuis. Het was fijn dat Moniek er al een hockeyseizoen op had zitten waardoor ze vertelde wat ik kon verwachten en dat hielp ook wel om mijn plekje te vinden. Ook als ik iets niet helemaal begreep legde ze het eventjes uit. In het begin dacht ik, ik plaats gewoon een Nederlandswoord in de zin en dan begrijpen ze me wel…, maar dat bleek natuurlijk anders. Mijn Engels is zoveel verbeterd, dat ik soms als ik een het facetimen ben met mensen van thuis een Engels woord in de zin zeg??

Charlotte ik zag voorbij komen dat je schrok over de hoeveelheid kleding die je bij aankomst kreeg. Kun je hier wat meer over vertellen zodat de toekomstig student-athlete zich hier een beetje op kan voorbereiden?
Als je je locker opent ben je even voor 10 minuten in shock van hoeveel je krijgt. Van oorwarmers, petten, sport-bh’s, sticks echt serieus van alles. Iedereen moet matchen tijdens de trainingen, naar wedstrijden, na de wedstrijd of als we teamactiviteiten hebben, dus vandaar dat iedereen ook hetzelfde krijgt zelfs de mondbescherming (bitje) moet matchen. Gedurend het seizoen kregen we nog extra truien, shorts en t-shirts terwijl we al genoeg hadden?? Je kunt je voorbereiden om als je een ticket gaat boeken om naar huis te gaan een extra koffer voor al je sportkleding te boeken!

 

Ik wil je bedanken voor je tijd en succes wensen in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen Charlotte. Als laatste wil ik je vragen voor de mensen die twijfelen waarom je niet moet twijfelen maar in het vliegtuig moet stappen voor dit avontuur.
Dit is een kans die niet veel mensen krijgen en een groot cadeau om dit allemaal mee te maken! Je leert zoveel nieuwe mensen kennen en komt op plekken waar je misschien niet zo snel komt. Dit avontuur geeft je alleen maar mooie herinneren en je gaat het nooit van je leven vergeten, dus ga dit avontuur ECHT aan!

Wil jij net als Charlotte sporten en studeren in de VS en bereid jij je goed voor door je extra koffer vast mee te nemen? Schrijf je in!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.