Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Parents

In gesprek met de moeder van Florine Gerrits: ”Het was fantastisch om te ervaren dat Florine zo enorm op haar plek is.”

In gesprek met de moeder van Florine Gerrits: ”Het was fantastisch om te ervaren dat Florine zo enorm op haar plek is.”

Hockeyster Florine Gerrits liet afgelopen zomer haar jeugdliefde Pinoke achter om in Amerika te gaan hockeyen. Florine ruilde Pinoke in voor het field hockeyteam van UMass Lowell. Met een studiebeurs studeren en hockeyen in Amerika is een grote verandering in het leven van Florine en haar familie. Afgelopen maand waren ze op bezoek bij Florine in Amerika en deelden ze even mee in de ervaringen van het studentenleven van de atleten op de campus en de sportervaringen van Florine. Lees meer over de ervaringen van Florine en de hulp met de bemiddeling van het KingsTalent team om hockeyen en studeren in Amerika te realiseren.

Hoe is Florine op het idee gekomen om te gaan sporten en studeren in Amerika?

”Florine was zich pas in maart gaan verdiepen in de periode na haar eindexamen. Ze wilde graag een tussenjaar, maar wist niet zo goed wat te doen. Wij als ouders hebben toen ook voorgesteld om te gaan hockeyen in de VS. Ze had via wat teamgenootjes (hockeyclub Pinoké) wel gehoord die dat gingen doen. Na de zoektocht online en het contact met KingsTalent werd ze steeds enthousiaster. Hockeyen in de VS leek haar wel een mooi avontuur voor een tussenjaar. Maar het beviel Florine zo goed. Inmiddels is ze zo enthousiast dat ze hoopt haar volledige studie, 4 jaar, te mogen volgen en spelen voor Umass Lowell.”

Waarom hebben jullie uiteindelijk de keuze gemaakt voor KingsTalent?

”Via via hadden we gehoord over KingsTalent. Online hebben we ook een concurrent bekeken en contact mee gehad. Florine vond direct het eerste contact met KingsTalent leuker, spontaan en gaf haar het vertrouwen om met KingsTalent  samen te werken. Waarna het proces in gang werd gezet. Na de aanvraag via de website werd Florine meteen gebeld. Een leuk contact, waardoor Florine direct nog enthousiaster werd. Na wat app-verkeer werd een Teams-afspraak ingepland waarin Teun ons meenam door de heldere presentatie over het proces, de motivatie die echt bij Florine vandaan moest komen, en de kosten. Daarna hadden we een duidelijk beeld van hoe dit traject zou verlopen. Florine kon de week na het eerste contact al deelnemen aan de showcases in Den Bosch.”

Afgelopen maand vertrokken jullie naar Amerika. Hoe was dat?

”Het was fantastisch om te ervaren dat Florine zo enorm op haar plek is, ze bruist van de energie, heeft een team vol nieuwe vriendinnen, geniet van de sport, het leven op de campus en het wonen in The Athlete’s Village. Wij als ouders zien een enorm gelukkige, energieke dochter die ontzettend zelfstandig en doelgericht bezig is. Ze geniet van de studie, is hier ook serieus mee bezig, voelt zich happy en thuis, en ze heeft hele leuke vrienden. Het is fijn om te zien dat de coaches en de seniors zo enorm goed voor de internationale teamgenoten zorgen. Wat me het meest is bijgebleven van de reis is om een gelukkig dochter te zien in een veilige omgeving waar ze zich enorm aan het ontwikkelen is als mens, sportster en als student.”

Hoe volgen jullie Florine haar wedstrijden en prestaties vanuit Nederland?

”De hockeywedstrijden worden live uitgezonden via ESPN (uitwedstrijden) of via de website van UMass Lowell (thuiswedstrijden), en het contact verloopt heel goed. Via WhatsApp en FaceTime is de afstand niet meer heel erg voelbaar.”

Waardoor zijn jullie het meest verrast binnen ons traject?

”Het persoonlijke contact, de bereikbaarheid en de aandacht voor alle vragen (sportconsultant Teun). Deze dingen dragen bij aan het vertrouwen en de betrokkenheid dat het om Florine gaat en niet om de bemiddeling. Het benadrukken dat Florine degene is die deze stap moet willen zetten, is enorm krachtig. De student aanspreken op zijn/haar motivatie is de enige drijfveer die werkt in dit proces.”

Tenslotte: welk advies zou u mee willen geven aan potentiële student-athletes?

”Ga naar een informatieavond, laat je kind het allemaal zelf uitzoeken. Hij/zij moet voldoende gemotiveerd zijn dan slaagt dit avontuur. Daarnaast is elke buitenland ervaring enorm goed voor je zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Universiteiten in Amerika bieden jongeren de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen op wetenschappelijk en/of sportief en creatief gebied. Die aandacht voor persoonlijke groei is zeer waardevol in de ontwikkeling van jongeren. Een unieke ervaring die KingsTalent bereikbaar maakt voor Nederlandse studenten.”

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.