Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Ilse de Jong wordt een USAO Drover!

Ilse de Jong wordt een USAO Drover!

Ilse de Jong is klaar voor een nieuw avontuur en verruilt haar jongensteam bij VV Zouaven voor het women’s soccer team van University of Science and Arts of Oklahoma.

Ilse begon met voetballen toen ze 10 jaar was, in een jongens team bij haar lokale club VV Zouaven. Toen ze twaalf jaar was werd ze aanvoerster van het team! In de drie jaren die volgden was ze een belangrijke speelster in haar team, waarbij ze ook nog steeds aanvoerster van het team was. Op 14 jarige leeftijd werd ze gescout voor de jongeren academie van VV Alkmaar. Het eerste vrouwenteam speelt hier op het hoogste nationale niveau in Nederland. Toch besloot Ilse te blijven voetballen bij het jongensteam, om zichzelf uit te dagen. Naast dat Ilse een topper is bij het veld voetbal, is ze ook nog eens geselecteerd door de zaalvoetbalclub FC Marlene toen ze 13 jaar oud was. Het eerste team van deze club speelt op het hoogste niveau zaalvoetbal, namelijk Eredivisie. Hier maakte ze haar officiële debuut voor het eerste team al op 16 jarige leeftijd! In het huidige seizoen (2022-2023) maakt ze deel uit van het JO17 team en het eerste team van FC Marlene.

Ilse is een veelzijdige speelster met enorm goede technische vaardigheden, kalmte in complexe situaties en winners mentaliteit. Met deze kwaliteiten zal ze na de zomer het women’s soccer team van USAO gaan versterken. Wij kijken er naar uit om Ilse te zien spelen op de Amerikaanse voetbalvelden.

Heel veel plezier en succes toegewenst in Amerika Ilse!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.