Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik was gelijk verkocht door KingsTalent” – Sacha de Corte

“Ik was gelijk verkocht door KingsTalent” – Sacha de Corte

9 januari 2022 vertrok voetballer naar Young Harris College in Georgia. Wij spraken hem over zijn ervaringen.

Je zit nu een tijdje in de VS. Hoe bevalt alles tot nu toe?

Ja alles bevalt heel erg goed, beter dan verwacht zelfs. Ik vond het wel een grote stap en daar kwam voor mij veel stres bij kijken en onwetendheid. Ik wist niet hoe mijn ploeggenoten waren en hoe ik Georgia zou vinden, maar uiteindelijk was alles beter dan verwacht.

Welke dingen heb je zoal buiten je studie en voetbal om gedaan? Welke plekken heb je bezocht? En welke activiteiten heb je gedaan? 

In onze vrije tijd heb ik veel getennist met onze tennisploeg. Ook heb ik af en toe gepingpongd en ben ik naar Atlanta geweest. Dat is ongeveer twee uur van mij vandaan. Hier ben ik naar een wedstrijd gaan kijken van Atlanta United in het Mercedes Benz stadion, wat zeer indrukwekkend was omdat er 75 000 man in kan. Ook heb ik het baseball stadion bezocht en ben ik lekker wezen uiteten. Ook heb ik een vriend bezocht die in een erg mooie lakehouse woont. Verder heb ik nog niet heel veel gedaan , omdat we erg druk bezig waren, zelfs in off Season.

Hoe kwam je op het idee om in Amerika te studeren? En hoe ging je het proces in, wat verwachtte je er van en hoe heb je het ervaren? 

Ik kwam op het idee om naar Amerika te vertrekken, omdat ik geen profcontract kreeg in België. Eigenlijk rond dezelfde tijd ging een kennis van mij ook naar Atlanta en ben daar toen eens mee gaan praten. Hij heeft mij doorverwezen naar KingsTalent en kreeg heel snel antwoord van Paul. Ik ben toen naar het kantoor geweest waar Paul mij alles heeft verteld over studeren en voetballen in Amerika. Ik was gelijk verkocht en ik denk dat de organisatie goed in elkaar zit. Daarentegen vond ik het geen makkelijke keuze, omdat het een belangrijke stap is. Daarna ben ik vooral in contact gekomen met Han die al het papierwerk verricht. Ik heb het ervaren als een tof en spannend proces en het was niet altijd makkelijk om mij in behandeling te hebben. Ik had wat problemen met mijn transcripts, maar dat heb ik met Han goed geregeld. Al met al is het gelukkig goed gekomen, met dank aan KingsTalent.

Wat doe je naast sport en studie in je vrije tijd vooral? 

Zoals ik eerder aangaf speel ik heel veel pingpong. Daarnaast rust ik wat en ga ik samen met vrienden voetbal kijken en lekker eten. Natuurlijk moet ik ook nog in mijn vrije tijd studeren en zoals ik eerder al zei, zijn we ook in off Season erg druk bezig.

Hoe ziet een week er voor jou (ongeveer) uit? Zou je hier een globaal overzicht van kunnen geven om een inkijkje te geven in het leven van een student-athlete?  

Mijn schoolweek is van maandag tot vrijdag waarin ik verschillende lessen volg. In off-Season trainen we vier keer per week, waarvan twee op het veld en twee in de gym. Op maandag ontbijt ik eigenlijk altijd met mijn kamergenoot en daarna gaan we gymmen van acht uur tot negen uur. Daarna heb ik vaak les en in de middag gaan we samen eten met veel ploeggenoten, omdat dan iedereen middagpauze heeft. Natuurlijk komt niet iedereen en zijn niet alle roosters hetzelfde, maar we proberen toch zoveel mogelijk samen te eten. Na de middag heb ik nog twee lessen en ‘s-avonds is het uitrusten, studeren, pingpongen en eten in de bibliotheek om tegelijk wat te eten. Daarna is het tijd om naar bed te gaan voor een goede nachtrust. Woensdag ziet er voor mij hetzelfde uit en dinsdag ook ongeveer. Het enige verschil is dat ik op dinsdag en donderdag op het veld train in plaats van in de gym om volledig te focussen op voetbal. In het weekend is het voorlopig vrij rustig. De komende twee weken heb ik wedstrijden, maar als ik geen wedstrijd heb in het weekend probeer ik nog wat apart te trainen en aan school te werken.

Hoe kijken ze thuis mee naar jouw avontuur? Houd je veel contact met de mensen thuis? Appen jullie, of bellen jullie met elkaar? 

De mensen thuis staan zeker achter mijn keuze, maar voor mij was het niet gemakkelijk om de mensen thuis achter te laten. Het is voor mij heel belangrijk om goed contact te houden en we appen dan ook meerdere keren per week. FaceTime is een nieuwe gewoonte geworden voor mij.

Wat is echt het gaafste wat je tot nu toe mee hebt gemaakt? Iets wat je nooit meer gaat vergeten. Mogen natuurlijk ook meerdere dingen zijn. 

Zoals ik eerder al zei: het bezoeken van Atlanta United en in het stadion zijn vond ik heel tof en zal ik niet vergeten. Ook mijn ervaring aan mijn vriend bij zijn typisch Amerikaanse lakehouse en jetskiën op het meer was heel tof om te doen.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.