Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik ga voor een 4.0 GPA!” – Interview met Tim Tielkemeijer

“Ik ga voor een 4.0 GPA!” – Interview met Tim Tielkemeijer

Tim is enkele weken geleden geland in Georgia en kan zich inmiddels een echte Thomas University Night Hawk noemen. Wij hebben de pijlsnelle zwemmer gesproken over zijn eerste bevindingen in Amerika.

Je bent nu inmiddels een paar weken in Amerika. Hoe is alles bevallen tot nu toe?

Het bevalt heel goed, beter dan verwacht zelfs! Ik heb niet echt last van heimwee en de cultuur bevalt me goed. De mensen hier zijn heel vriendelijk en behulpzaam en oprecht. Het zwemmen valt wat zwaar. We trainen namelijk zo’n twintig uur per week, maar het gaat me prima af. Ik studeer aan een relatief kleine universiteit en het bevalt me heel goed, de docenten en medestudenten weten wie ik ben.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan sporten en studeren in Amerika?

Via een vriendin hoorde ik dat haar broer in de VS sportte en dat zij hetzelfde plan had. Ze vertelde mij dat het voor zwemmen ook mogelijk was. Ik ging op internet op zoek en voor ik het wist zat ik bij KingsTalent aan tafel!

 

Hoe heb jij het gehele traject ervaren?

Ik was er vroeg bij, namelijk twee jaar van te voren. Dus ik heb genoeg tijd gehad om al het papierwerk op orde te krijgen. Hier kreeg ik gelukkig veel hulp bij en ik had alles op tijd op orde. Daarnaast heeft KingsTalent ervoor gezorgd dat ik in contact kon komen met de geïnteresseerde coaches en ik heb met iedere coach een video call gehad en vanuit die impressie en kwaliteit van het zwemteam een keuze gemaakt.

 

Wat was de reactie van je directe omgeving toen je ze het nieuws vertelde?

Al mijn vrienden vonden het super gaaf, maar het was wel jammer om niet samen met hen te studeren. Mijn ouders waren ook heel enthousiast maar vonden het wel lastig om mij te laten gaan.

 

Je hebt laten zien dat je in Nederland mee kan met de top. Wat is je verwachting voor je sportieve prestaties in Amerika?

Ik wil dit jaar meedoen met een aantal afstanden in de Nationals van de NAIA!

 

En voor je academische prestaties?

Om eerlijk te zijn is dit voor mij een bijzaak, omdat ik (waarschijnlijk) in Nederland mijn studie ga volgen na dit jaar, maar ik ga voor een 4.0 GPA!

 

Wat is voor jou het grootste verschil tussen Nederland en Amerika?

De eensgezindheid onder atleten. Hier in de dorms zit iedereen in hetzelfde schuitje en is iedereen bevriend met elkaar en er is een vorm van onderling respect voor elkaars prestaties. In Nederland vind je niet zo gauw zoveel gedreven atleten bij elkaar.

 

Zijn er nog plekken in Amerika die je wil ontdekken?

In de eerstvolgende vakantie gaan we met een aantal teamgenoten naar iemands huis, ten noorden van Atlanta, om daar de stad en vervolgens de natuur te verkennen.

 

Tot slot, wil je nog iets meegeven aan studenten die twijfelen om de stap te maken?

Ik denk dat je het gewoon moet doen. Ik ken hier niemand die naar huis wilt of spijt heeft van de keuze om hier te zijn. Bij twijfel kan je vast ook nog in contact komen met andere atleten die al in het team zitten om wat vragen te beantwoorden. Dat gebeurde bij mij en het beviel me heel goed.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.