Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Tim Tielkemeijer gaat zwemmen voor de Thomas University Night Hawks!

Tim Tielkemeijer gaat zwemmen voor de Thomas University Night Hawks!

Tim Tielkemeijer zal dit jaar naar Amerika vertrekken om Nederlands zwemmen te vertegenwoordigen bij Thomas University. Na een weloverwogen beslissing heeft Tim besloten om zwemmen en studeren te gaan combineren bij Thomas University, als een heuse Night Hawk.

 

Tim is op 6-jarige leeftijd begonnen met wedstrijdzwemmen. Al snel bleek hij hier veel talent voor te hebben. In de eerste instantie zwom hij bij een amateurvereniging, later zijn hier extra trainingen met een professionele begeleider aan toegevoegd om het maximale naar boven te halen.
In 2017 wist Tielkemeijer zich te plaatsen voor net Nationale Jeugdkampioenschap van Nederland. Hier wist hij meteen in de top 20 te eindigen, vanaf dat moment behoorde Tim tot de beste 20 zwemmers van zijn leeftijd in Nederland.

In 2018 deed Tim mee aan de Nederlandse open kampioenschappen en in 2019 deed hij mee aan Swim Camp. Hier trainde hij 5 dagen lang 5 uur per dag. Kortom, Tielkemeijer heeft er de laatste jaren alles aan gedaan om zijn skills aan te scherpen!

 

In juni 2021 zal Tim zijn VWO afronden en is daarna op zoek naar een overzees avontuur. Zijn keuze is hierbij gevallen op Thomas University. Thomas University is gelegen in Thomasville, Georgia en heeft enkele fantastische zwemmers aan boord. Zo hadden ze afgelopen jaar nog een vertegenwoordiger in het All-American team. Een mooie stap, maar vooral ook een mooie uitdaging voor Tim om het maximale in zichzelf naar boven te halen!

 

Wij wensen Tim veel succes met zijn voorbereidingen en zijn laatste loodjes op zijn huidige opleiding.

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.