Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Hugo de Wekker: “Weersomstandigheden spelen een rol in mijn keuze”

Hugo de Wekker: “Weersomstandigheden spelen een rol in mijn keuze”

Volleyballer Hugo de Wekker begon zes jaar geleden met zijn sport en dat bleek een schot in de roos. Hij mag in de zomer als hij 19 jaar oud is gaan beginnen aan een bijzonder avontuur aan de Mount Mercy University in Iowa. De keuze voor deze school was voor Hugo een logische en daar heeft hij een aantal duidelijke redenen voor.

Hugo: “Wat voor mij belangrijk is, is dat het team als een familie voelt. En na een gesprek met de coach bleek wel dat dat het geval is. Verder heb je hier super lekker weer. Je hebt extreme zomers en extreme winters en daar hou ik wel van. Ik hou sowieso van veel sporten dus in de winter ga ik graag snowboarden en in de zomer surfen, dus het weer hier is ook perfect voor mij. Iets wat ik dus zeker niet ga missen is het Nederlandse weer.”

Maar voor Hugo stak de keuze voor Iowa er op nog meer manieren bovenuit. “Ik kon ook naar Pennsylvania of New York, daar heb ik ook contact mee gehad. Ik ging kijken wat het beste bij mij past en kwam erachter dat ik mezelf niet in een super grote stad zie leven. Ook wilde ik het echte Amerikaanse college plaatje hebben, met een campus waar je alles kan doen en dat paste beter bij de Mount Mercy university in Iowa. Ook het scholarship in Iowa sloot beter aan dus al met al was dat de beste keuze voor mij.”

Bij zijn toekomstige school in Amerika komt Hugo in een sterk team terecht. “Afgelopen seizoen zijn ze 4e geworden en zodoende gekwalificeerd voor de nationals. Het volleybalteam is een top-10 team dus het niveau is wel echt prima. Ze hebben een brede selectie en een goede mix tussen Amerikaanse en internationale spelers, dus ik ben zeker niet de eerste die daar als eerste buitenlander kom.”

Een langgekoesterde droom gaat komende zomer dus eindelijk in vervulling voor Hugo. “Ik heb altijd heel erg veel van sport gehouden en naar Amerika gaan om te sporten was altijd wel een droom voor me. Maar dat is vaak iets wat je dan zelf niet echt serieus neemt, maar nu is de kans toch gekomen. Dat terwijl ik pas sinds zes jaar volleybal speel dus dat is helemaal niet zo lang. Toen kwam KingsTalent in beeld voor mij en werd deze verre droom dus echt werkelijkheid.”

Op het moment dat KingsTalent bij Hugo in beeld kwam ging het dan ook erg snel. Hij is erg te spreken over het traject en vertelt wat voor hem fijn was. “Het traject met KingsTalent verliep voor mij echt heel prettig. Ze werken namelijk met een app waarin precies staat wat je moet doen. Steeds komt er dan weer een taak vrij die gedaan moet worden dus dat is super handig zodat je alles hebt gedaan voordat je gaat. Hierdoor werd het voor mij erg overzichtelijk gemaakt wat ik moest doen. Verder kreeg ik goede begeleiding van mijn sportconsultant en operations officer van KingsTalent.”

Natuurlijk ging de keuze in overleg met zijn ouders, maar toch weet nog niet heel de familie van Hugo dat hij in de zomer naar de andere kant van de wereld reist. “Toen mijn ouders er van hoorden waren ze direct enthousiast. Ze hebben me altijd geholpen dus dat was wel fijn. Zij en ik zijn erg trots dat dit uiteindelijk gelukt is. Ik moet het wel de rest van mijn familie nog vertellen. Omdat het eergisteren pas officieel rond is gekomen heb ik dat nog niet gedaan.”

Alhoewel Hugo nog niet eens in Amerika is, heeft hij al grootse plannen gemaakt voor zijn zomervakantie daar. “Ik ben van plan om in de zomervakantie, als mijn school daar klaar is, te gaan backpacken door Amerika. Dan komen er vrienden van mij en gaan we samen veel zien van het land. Als ik dan toch in Amerika ben wil ik ook zoveel mogelijk zien.”

En een duidelijk doel, dat heeft Hugo uiteraard ook. “Mijn doel is om uiteindelijk door de coach gevraagd te worden om nog een jaar te blijven in Amerika. Verder wil ik echt basisspeler worden daar en er alles uithalen wat erin zit. Het is natuurlijk een kans die je één keer krijgt dus ik wil wel naam maken daar. In eerste instantie heb ik een contract voor een jaar, maar mijn intentie is wel om ervoor te zorgen dat ik nog langer mag blijven. Terugkomen met een diploma zou ook top zijn, maar überhaupt dit avontuur voor een jaar gaan mogen beleven is al geweldig.”

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.