Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Het typische Nederlandse avondeten ga ik absoluut niet missen” – Interview met Jady van Gils

“Het typische Nederlandse avondeten ga ik absoluut niet missen” – Interview met Jady van Gils

We spreken Jady van Gils, future student-athlete van het oranje-getinte East Stroudsburg University. Jady is een van de vele Nederlanders die volgend jaar voor ESU actief zal zijn. Wij spreken haar over wat ze van haar avontuur verwacht, wat ze gaat missen en haar doelen. Het hele interview lees je hier beneden.

Je vertrekt komende zomer naar Amerika, naar East Stroudsburg University. Wat verwacht je van je Amerikaanse avontuur?

Ik heb er enorm veel zin in! Ik verwacht dat ik heel veel nieuwe avonturen ga beleven en veel nieuwe vrienden zal maken. Ik denk dat ik op zowel hockey als academisch vlak veel zal leren en dat ik een stuk zelfstandiger zal worden in Amerika. Ik heb nu ook al veel contact met mijn Amerikaanse room-mate (speelster van lacrosse team) en ik kan niet wachten om haar en al mijn nieuwe teamgenoten in het echt te ontmoeten. Ik weet dat de andere sporten bij ESU ook erg goed zijn, dus het lijkt mij ook heel leuk om die wedstrijden te kijken. Ik hoop natuurlijk met ESU-fieldhockey ook wat leuke prijzen mee te kunnen pakken!

 

Wat weet je eigenlijk allemaal al over je nieuwe school? Waarom heb je voor ESU gekozen? Wat sprak je het meeste aan?

Ik weet dat ESU goed academisch en sportief is. De coaches spraken mij enorm aan. Ze namen uitgebreid de tijd om mij alles te vertellen en mij te leren kennen. Zo heeft het eerste gesprek wel 2,5 uur geduurd. Ik had direct het gevoel dat ze daardoor al heel serieus waren met hun interesse in mij en dit was wederzijds. Ik weet ook dat de school zelf best wel groot is maar alles is wel op loopafstand wat erg handig is.

Volgend jaar spelen er een aantal andere Nederlandse dames bij ESU, heb je daar al contact mee gehad?

Ja! Wij hebben al een app groep aangemaakt met elkaar en hebben ook al een keer een facetime gesprek gehad. Dit was erg leuk en gezellig.

Hoe is het idee eigenlijk ontstaan om in Amerika te sporten en te studeren? En hoe reageerde je omgeving op dit idee?

Het idee begon al heel erg jong. Het leek mij op vroege leeftijd al heel erg leuk om in Amerika te gaan sporten en studeren. Met het echte traject bij KingsTalent ben ik nu al bijna 2 jaar bezig.
Mijn omgeving reageerde eigenlijk heel leuk! Mijn vader heeft ook altijd willen sporten en studeren in Amerika maar dan met basketbal, maar dat was toen niet gelukt. Mijn vriendinnen vinden het ook allemaal heel leuk voor mij en ik krijg ook veel leuke reacties van hen. Eigenlijk vindt iedereen die ik het vertel heel leuk, maar hoor ik ook vaak dat ze het moeilijk vinden om mij te missen 🙂

De campus van ESU ligt dicht bij New York. Heb je er al veel zin in om deze stad te gaan ontdekken? En waar kijk je het meeste naar uit?

Jaaa, het lijkt mij heel leuk om naar New York te gaan. Als we in de zomer weer op vakantie kunnen naar Amerika ga ik daar ook al heen met mijn ouders en zus. Ik wil zo veel mogelijk plekken zien in New York, dus ik ga daar de echte toerist uit hangen.

Wat denk je dat je het meest gaat missen aan Nederland? Naast je familie en vrienden natuurlijk 😉

Los van dat ik mijn familie, vrienden en mijn oude hockeyclub ga missen denk ik dat ik verder niet heel veel zal missen. Het typisch Nederlandse avondeten zal ik bijvoorbeeld absoluut niet missen en ik heb juist heel veel zin in het nieuwe avontuur.

Wat verwacht je van het niveau in Amerika? Denk je dat je moeite zult hebben om jezelf aan te passen aan het niveau?

Ik heb afgelopen jaar al veel wedstrijden van divisie 1 scholen bekeken en het niveau is daar erg goed. Ik had gehoord dat er dan ook niet heel veel verschil zit in sommige divisie 1 en 2 scholen dus ik denk dat het niveau daar wel goed zit. Wel doen ze daar veel krachttraining wat ik niet gewend ben hier in Nederland. Ik heb al van ESU een trainingspakket ontvangen zodat ik thuis al aan de slag kan met conditie en kracht. Ook spelen ze iets fysieker in Amerika dan dat hier in de A-leeftijd wordt gespeeld. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat ik afgelopen seizoen met Amersfoort Dames 1 heb mogen meespelen en trainen zodat ik meer aan het fysieke spel gewend kon raken.

 

Wat is je sportieve doel voor komend jaar? En wat je academische doel?

Mijn academische doel is dat ik mijn weg zal vinden in het Amerikaanse schoolsysteem. Ik heb mijn lerares van de opleiding die ik ga doen al 2 keer gesproken en zij heeft mij meer uitgelegd over de opleiding en de opleiding lijkt mij dan ook heel leuk. Ik ben erg benieuwd naar de combinatie van school met hockey, maar ik denk dat dit wel goed moet komen omdat mijn middelbare school ook veel bezig was met plannen.
Mijn sportieve doel is bewijzen dat de coaches een goede keuze hebben gemaakt dat ik voor ESU mag komen spelen. Het zal dan ook heel gaaf zijn om een kampioenschap mee te mogen maken.

Het team waar je in terecht komt is vorig seizoen als tweede geëindigd. Zullen we afspreken dat jullie volgend seizoen kampioen worden? 😉

Jaa! Daar gaan we natuurlijk zeker voor! 

Tot slot, ben je klaar voor vertrek en klaar om een Warrior te worden?

Ik ben er helemaal klaar voor! Het is nu de dagen aftellen voor het vertrek en ik heb er onwijs veel zin in.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.