Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Guusje van Lent zwemt zich naar Amerikaanse droom

Guusje van Lent zwemt zich naar Amerikaanse droom

Zwemster Guusje van Lent mag zich op gaan maken voor een mooi avontuur in Amerika. Hier krijgt ze de kans om op het hoogste niveau te gaan zwemmen én zich te ontwikkelen op academisch gebied. Haar dromen worden daarmee eindelijk werkelijkheid en dit biedt haar ook mooie kansen voor in de toekomst, waar ze al een duidelijk beeld voor ogen heeft.

Vanaf augustus start Guusje haar avontuur in Amerika, een moment waar ze al naar uit kijkt. Guusje: “Ik ben nog nooit in Amerika geweest, dus het gaat voor mij nog helemaal nieuw zijn. Het was wel altijd een droom, maar ik dacht dat het toch niet zou kunnen. Tot het proces bij KingsTalent werd ingezet. Ik twijfelde eerst heel erg omdat ik vanuit mijn omgeving negatieve verhalen hoorde over het volgen van een masterstudie in Amerika. Maar toen ik bij KingsTalent kwam kreeg ik persoonlijke hulp en kon ik met de adviezen uiteindelijk een goede keuze maken.”

Guusje van Lent (rechts)

Guusje van Lent (rechts)

Voor haar reis naar Amerika moet Guusje goed voorbereid zijn en dat weet ze zelf ook. “Qua voorbereiding probeer ik eerst stagelopen en mijn diploma te halen, want ander wordt het een moeilijk verhaal om te gaan, omdat ik in Amerika met een master ga starten. En natuurlijk ga ik een winterjas kopen, want in de winter is het wel koud in South Dakota”, vertelt Guusje lachend.

Wat Guusje absoluut niet gaat missen als ze in Amerika is, zijn de reistijden tussen school en sporten. “Het combineren van mijn sport en studie was in Nederland erg lastig. Door corona had ik wel iets meer speling omdat ik lessen online kon volgen en dan kon gaan sporten. Het eerste jaar was wel erg pittig, want als je doordeweeks een wedstrijd had dan moest je het huiswerk weer inhalen dus dat was lastig. Ik kon helaas het topsporttraject niet doen omdat dat eens in de paar jaar start dus het was niet afgestemd op mijn sport, dat sloot niet goed aan en zal in Amerika beter zijn.”

Guusje van Lent (rechts)

In Amerika gaat ze starten met een master in sportsperformance and leadership, wat goed aansluit bij haar opleiding fysiotherapie in Nederland. “De master in Amerika is een soort van bewegingswetenschappen en heeft te maken met hoe je een sporter optimaal kan laten presteren. Maar er zit ook een stukje psychologie bij en coaching. Ik vind het mooi om sporters te begeleiden en ook in het revalidatietraject. Het lijkt me echt leuk om daar meer inzicht in te krijgen en mezelf te verbeteren.”

Deze kennis en kunde kan voor Guusje ook nog eens van belang zijn voor haar eigen sport. “Dit kan ik zeker ook toepassen op mijn eigen sport. Deze inzichten en kennis kan ik in mijn eigen zwemmen gebruiken maar ook in mijn uiteindelijke baan straks, dus dat is dubbel winst.” Dus de kans is groot dat de prestaties van Guusje nóg beter worden dan dat ze al zijn. “Mijn avontuur is geslaagd als ik op de 50m vrij mee mag doen. Met mijn tijden die ik nu zwem heb ik nog een reserve tijd, de B-cut, deze zijn van toepassing op de Nationale kampioenschappen en de Olympic Trials. Als het lukt om dat te verbeteren zou dat echt gaaf zijn, die tijden zouden in Nederland een finaletijd zijn.”

Bij terugkomst wil Guusje graag iets doen met het vak waar ze voor heeft geleerd. “Ik ben een jaar in Amerika om alles uit mezelf te halen. Hierna wil ik graag gaan werken in de fysiotherapie en het begeleiden van sporters en natuurlijk blijf ik zwemmen. Of ik fulltime of parttime ga werken is afhankelijk van hoe goed het gaat met zwemmen.”

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.