Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Feline blikt terug op haar 2 seizoenen in Amerika

Feline blikt terug op haar 2 seizoenen in Amerika

De hockeycarrière van Feline van Doorn is de afgelopen seizoenen nogal veranderd. Ze koos namelijk voor een groot avontuur in Amerika en verliet daarbij haar hockeyclub HC Barendrecht in Zuid-Holland. Inmiddels heeft zij er twee seizoenen opzitten in de Northeast 10-Conference met het field hockeyteam van Franklin Pierce University. Daar wist zij een award binnen te slepen na een sterk seizoen, waarin zij 5 goals en 3 assists wist af te leveren. Een mooi moment om eens te kijken naar haar bevindingen in het grote Amerika.

 

Heb je het naar je zin in Amerika?
Ik heb het echt heel erg naar mijn zin hier. De campus is afgelegen met een groot meer, een berg en supermooie zonsondergangen. Je maakt hier zo makkelijk vrienden en iedereen is super vriendelijk.

Wat zijn je hobby’s buiten sport om?
In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten op het meer aan het kajakken of suppen of ik ga met een aantal vrienden de berg beklimmen. Je hebt daar een geweldig uitzicht, het kost je 2,5 uur om boven te komen maar het is het zeker waard! Daarnaast ga ik vaak de muziekstudio in met een aantal vrienden om gezellig samen nieuwe dingen uit te proberen en zo hier en daar een nummer op te nemen. In de winter ga ik vaak skiën of schaatsen op het meer of ijshockey spelen met een groep vrienden.

 

Waarom heb je gekozen om in Amerika verder te studeren?
Ik heb het hier echt heel erg naar mijn zin en voel me op mijn gemak. Het bied mij ook een uitdaging, het kan soms erg lastig zijn om vrije tijd te vinden naast het drukke hockeyschema en trainingsrooster en alle lessen en huiswerk. Maar dat is juist wat ik zo leuk vind, het houd me bezig.

Wat is er anders aan de Amerikaanse manier van lesgeven dan de Nederlandse?
Voor mij is er een groot verschil hoe anders het hier is omdat ik vrijwel in smalle lesgroepen zit met 10/15 mensen, mijn school is erg gefocust op kleine groepen en een goede relatie tussen student en professor. Hierdoor merk ik dat ik veel gemakkelijker dingen oppak en ook meer plezier heb. Je wordt echt erkend als een persoon in plaats van slecht een nummer met een naam in een lokaal met 50/100 mensen.

Hoe kijk je terug op je eerste jaar in Amerika?
Mijn eerste jaar was een rollercoaster. Er gebeurde zoveel en ik moest behoorlijk wennen. Maar ik heb van ieder moment genoten. En dat doe ik nog steeds. Ik merk vooral dat ik me steeds meer op mijn plek voel hier. Iedereen accepteert elkaar en we staan allemaal voor elkaar klaar, of het nou gaat om hulp met huiswerk of om een plek om warm te blijven als het brandalarm afgaat om 3 uur s’nachts en het buiten sneeuwt, iedereen staat altijd voor elkaar klaar hier.

Wat was voor jou de drempel om het avontuur aan te gaan?
Toen ik in mijn examenjaar zat en me moest gaan aanmelden voor een opleiding in Nederland had ik geen idee wat ik wilde doen. Ik zag een advertentie van KingsTalent en vanaf dat moment wist ik dat ik dit wilde doen. Ik wilde de ervaring van het studeren in het buitenland, de uitdaging en daarnaast hoefde ik niet direct mijn studiekeuze te maken op mijn school. Ik heb tot mijn derde jaar om mijn studiekeuze vast te stellen en dat was precies wat ik nodig had. Daarnaast was ik nieuwsgierig hoe ik het hier zou doen en of het anders was om hier hockey te spelen en dat was het zeker.

Wat vind je het gekste aan Amerika?
Er is hier zoveel respect voor elkaar. Vooral onder de athletes. Iedereen helpt elkaar, we weten allemaal hoe lastig het soms kan zijn en wetende dat je de support krijgt van zoveel andere helpt enorm. Tijdens wedstrijden komen er altijd zoveel mensen van andere sporten en ook gewoon heel veel andere studenten die je aanmoedigen. Er is geen moment dat ze je niet steunen. Zelfs als we 3-0 achterstonden met 10 minuten op de klok zal je ze nog horen juichen, het geeft je dat extra zetje in de rug om nog dat extra beetje te doen wat je soms nodig hebt.

Wat wil je echt nog een keer doen in Amerika?
Ik wil heel graag nog meer van Amerika zien, reizen. Ik ben aan het sparen om een roadtrip te maken naar alle staten samen met een paar vrienden voor tijdens de zomervakantie.

 

Bedankt voor dit interview Feline en we wensen je natuurlijk alle succes verder!
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van onze talenten in Amerika?  Volg ons dan op onze socials @kingstalentnl!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.