Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even Voorstellen … Steven Moerkens (University of Incarnate Word)

Even Voorstellen … Steven Moerkens (University of Incarnate Word)

 

Steven Moerkens is alweer ons tweede talent dat de gelederen van University of Incarnate Word gaat versterken. Na het avontuur van Wouter Peters vorig jaar wordt het team dit jaar versterkt met de aanvaller uit Roosendaal. Maar wie is Steven Moerkens nou eigenlijk? We stellen hem aan je voor…

 

Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Ik ben Steven Moerkens, 20 jaar en ik kom uit Roosendaal (Noord-Brabant). Op dit moment studeer ik Bedrijfskunde in Rotterdam en ben ik bezig om mijn bachelor af te ronden. Na de zomer ga ik beginnen met de MBA-opleiding aan de University of the Incarnate Word in San Antonio, TX.

 

 

Waar speel je op dit moment? En waar heb je in het verleden gespeeld?
Ik speel, zoals eigenlijk heel mijn leven al, bij RKVV Roosendaal. In de jeugd heb ik een aantal uitnodigingen gehad om bij RBC en NAC te komen proefdraaien, maar dit is door verschillende redenen uiteindelijk op niks uitgelopen. Nu speel ik voor het 3e seizoen bij het eerste van Roosendaal. Na een verblijf van 3 seizoenen in de 1e klasse, zijn we dit seizoen actief in de 2e klasse.

 

 

Wat zijn je goede eigenschappen?
Als persoon ben ik vrij rustig en gedreven, waardoor ik vrijwel altijd mijn gestelde doelen behaal. In het veld ben ik een snelle en sterke vleugelspeler.

 

 

Wat zijn je minder goede eigenschappen?
Ik kan soms nogal ongeduldig zijn als het niet loopt zoals ik wil dat het loopt. Dit is in het veld ook terug te zien waardoor ik domme keuzes maak, terwijl er makkelijke oplossingen zijn.

 

 

Wat is er de afgelopen periode allemaal op je afgekomen nadat je transfer bekend werd gemaakt?
Het traject waar ik mee bezig ben loopt nu al ongeveer 2,5 jaar (door blessures en studie is het dit jaar pas definitief geworden). Hierdoor wisten veel vrienden en familie al van mijn plannen. Sinds het officieel is bevestigd, krijg ik ook heel veel leuke reacties van bekenden en zelfs minder bekenden bij bijvoorbeeld een avondje stappen. Ook via BNdeStem (link artikel klik hier) ben ik benaderd voor een interview, waardoor er natuurlijk extra aandacht is gekomen voor mijn avontuur.

 

 

 

Je gaat deze zomer studeren en voetballen in Amerika! In wereldstad San Antonio (TX) met miljoenen inwoners! Kan je al iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Zoals ik al eerder zei, ga ik de Master of Business Adminstration doen aan de University of the Incarnate Word. In San Antonio wonen ongeveer anderhalf miljoen mensen en het klimaat is er zeker niet verkeerd, met temperaturen tussen de 20 en 40 graden heel het jaar door. In tegenstelling tot veel anderen ga ik off-campus wonen, wat wil zeggen dat ik een appartement huur met andere jongens (uit mijn voetbalteam) buiten de universiteit. Na mijn keuze voor UIW ben ik contact gekomen met Wouter Peeters (studeerde hier ook), die ik vorig jaar heb ontmoet tijdens de Showcase van KingsTalent, hierdoor weet ik al wat meer over de wereldstad San Antonio, maar ook over een aantal vakantieplekken zoals Cancun in Mexico. Van Wouter begreep ik ook dat er volgend jaar een conference-tournament plaats gaat vinden in Las Vegas, daar wil ik zeker bij zijn!

 

 

Wat zijn je plannen tot je vertrek begin augustus?
Ik vertrek eind juli, zodat ik nog wat kan reizen in Amerika en alvast kan wennen aan mijn nieuwe omgeving in San Antonio. Tot die tijd ben ik in training bij Aleco, waar ik met behulp van een trainer mijn conditie op peil houdt, maar ook extra spierkracht ontwikkel. In Amerika wordt er fysiek namelijk veel van je geëist.

 

 

Wat denk je het meest te gaan missen uit Nederland?
Mijn familie en vrienden. In Nederland sta je binnen 5 minuten voor de deur van je vrienden, in Amerika gaat dat niet zo makkelijk.

 

 

Wat is je favoriete sportmoment?
De 5-0 winst van Barcelona op Real Madrid in 2010. Dit is misschien wel de beste wedstrijd van het beste team dat ik ooit heb gezien.

 

Als je een Amerikaanse sporter zou moeten kiezen, wie is je favoriete sporter?
Dan zou ik kiezen voor Michael Jordan, die niet alleen binnen maar ook buiten het veld veel impact op mensen heeft/had.

 

 

Leer hier Steven kennen met een aantal keuzes…
Uit eten | zelf koken
Uitslapen | vroeg opstaan
Alcohol | fris
Voorgrond | achtergrond
French fries | Mac & Cheese

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.