Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Maurits Gersen (Missouri Valley College)

Even voorstellen … Maurits Gersen (Missouri Valley College)

 

Maurits! Stel je even voor…
Ik  ben 18 jaar, woon in de Bilt (vlakbij Utrecht) en ben dit jaar geslaagd voor vwo eindexamen. Na de zomervakantie verhuis ik naar de VS en mijn ouders verhuizen samen met mijn zusje naar Brabant. Ik voetbal al vanaf mijn vierde bij Kampong en ben daar altijd gebleven. Ik heb daar bijna 15 jaar met heel veel plezier gevoetbald.

 

Kampong U19, met jou als aanvoerder, kende een uitstekend seizoen. Hoe heb je het beleefd?
We waren dit jaar nieuwkomer in de 3e divisie. We hebben boven verwachting gepresteerd, want niemand zag aan het begin van het seizoen aankomen dat wij tot het eind van het seizoen zouden meedoen om promotie naar de 2e divisie. De eerste seizoenshelft moesten we echt wennen aan het niveau. In de tweede seizoenshelft hebben we maar een keer verloren, en dat was van de kampioen Achilles’29 U19. Uiteindelijk werden we derde in de competitie achter Achilles 29 JO19-1 en NEC JO19-2, waardoor we recht hadden op nacompetitie voor de 2e divisie. Uiteindelijk wisten we de finale van de nacompetitie te halen tegen NEC JO19-2. Helaas kregen we de 3-2 tegen in de laatste minuut van de wedstrijd. Als team waren we ook echt een vriendengroep en dat heeft zeker bijgedragen aan het succes. Als aanvoerder ben ik super trots op wat we gepresteerd hebben dit seizoen als team.

 

 

 

Je hebt een contract ondertekend bij Missouri Valley College. Kan je iets meer vertellen over de school? En welke opleiding je gaat volgen?
Het voetbalteam doet altijd mee met de top van de conference. Dat is ook een van de redenen waarom ik voor deze school heb gekozen. Helaas hebben ze vorig jaar de finale van de play-offs(en dus een ticket voor de nationals) verloren na penalty’s. Dit jaar hopen we op een beter resultaat. De school ligt in een kleine stad Marshall. het ligt nog geen half uur van kansas city af. Ik heb van mensen van de school gehoord dat het altijd gezellig is op de campus en dat er altijd wel wat te doen is. Het is een school die erg goed gespecialiseerd is in business en economics. Ik ga daar business management studeren. Ik vind de vakken die ik bij die study krijgt erg interessant en daarom spreekt de study mij erg aan.

 

Je bent met de hakken over de sloot geslaagd. Dat moet een opluchting zijn geweest…
Ja zeg dat wel…. Als ik bij twee vakken tienden lager had gehaald was ik in een keer gezakt.  Gelukkig heeft mijn motivatie me erdoorheen gesleept, maar het was wel een ‘narrow escape’?.

 

 

 

In Amerika ga je ook nog samen spelen met Geert Bijl. Dat is heel toevallig.
Ja klopt. Geert voetbalde vroeger bij Kampong. In C1 hebben we een aantal wedstrijden samen gespeeld. Daarna is Geert verhuis naar Zutphen en heb ik lange tijd geen contact met hem gehad. We wisten niet van elkaar dat we bezig waren met KingsTalent. Tijdens de showcase in januari 2017 kwamen we elkaar weer tegen. We speelde samen in team oranje en konden het gelijk goed met elkaar vinden. Daarna hielden we contact met elkaar over onze mogelijke transfers. We hadden nooit verwacht bij dezelfde school terecht te komen. Wel heel mooi dat dit nu gebeurd. We zijn de enige twee Nederlanders tussen 35 andere nationaliteiten op de universiteit. En dat is heel gaaf. Nu voeren we regelmatig samen het voorgeschreven trainingsprogramma uit om fit in de VS te verschijnen.

 

Waar kijk je het meeste naar uit in Amerika?

Toch zeker wel het voetbalseizoen. En hopelijk het behalen van de nationals in Florida. Dat is echt een belangrijk doel dit jaar. Daar kom ik in eerste instantie voor en dat is ook hetgeen wat ik het liefste doe. Maar ik kijk ook heel erg uit naar de gehele ervaring van het student en sporter zijn op een Amerikaanse universiteit.

 

 

 

Met welke profvoetballer kunnen we je vergelijken?
Ik ben altijd een groot fan van Sergio Ramos. De passie waarmee hij verdedigd vind ik schitterend om te zien. Hij is sterk in de lucht zowel aanvallend als verdedigend.  Hij is technisch een hele sterke centrale verdediger en hij schuift op het goeie moment het middenveld in. Hij is ook een echte leider van misschien wel op dit moment het beste team van de wereld. Helaas heeft hij af en toe last van kortsluiting waardoor hij een hoog aantal rode kaarten heeft ontvangen in zijn carrière. natuurlijk kan ik mezelf niet vergelijken met een van de beste centrale verdedigers van de wereld maar zijn speelstijl bewonder ik zeer.

 

 

Wat is je favoriete sportmoment?
Vorig jaar speelden we de finale van de na-competitie voor de derde divisie. We waren het kampioenschap in de vierde divisie misgelopen op penalty’s. We waren dus gebrand om deze finale te winnen. We speelden de finale tegen buitenveldert het stond lange tijd 1-1 en in de 85e minuut maakten we de winnende goal en promoveerde we naar de 3e divisie. dat is een moment waar ik heel trots op ben

Om je beter te leren kennen willen we je vragen te kiezen tussen deze twee begrippen. Dikgedrukt zijn de keuzes van Maurits.

 

4-3 winnen | 1-0 winnen
LA | NY
Voorgrond | Achtergrond
BBQ | uiteten
Kopduel | tackle
Bank | Stoel
Kunstgras | natuurgras(geen knollenveld)
Impulsief | bedachtzaam

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.