Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Koen Romme (Northeastern JC)

Even voorstellen … Koen Romme (Northeastern JC)

 

Koen Romme is alweer even in de VS. Hij heeft zojuist een week training gegeven aan jonge voetballertjes in Buffalo NY. Met trainers van PEC Zwolle was hij hiervoor uitgenodigd. Direct gaat hij door naar zijn volgende avontuur… Voetballen en studeren aan de Northeastern Junior College in Sterling, Colorado.

 

 

Koen! Wie is Koen Romme? Stel je even voor…
Ik ben 19 jaar en kom uit Zuidwolde in Drenthe. Ik woon daar samen met mijn ouders. Mijn broer studeert en woont sinds 3 jaar niet meer thuis. Ik heb mijn hele jeugd gevoetbald bij JVZ Zuidwolde en de afgelopen 2 jaar in het 1stevan VV Zuidwolde. Afgelopen jaar heb ik mijn MBO Sport en Bewegen afgerond aan Landstede in Zwolle.

 

 

 

Op dit moment zit je al in de VS. Wat doe je exact? En hoe kom je hier terecht?
Op dit moment ben ik samen met drie andere trainers van PEC Zwolle in Buffalo NY om hier een voetbalkamp voor kinderen tussen de 7 en 14 te organiseren. Afgelopen 2 jaar heb ik stage gelopen bij PEC Zwolle, vanuit Landstede kwam ik in contact met de club. In deze stage heb ik mijn TC lll en TC ll afgerond. In mijn eerste jaar heb ik stage gelopen bij het team O10/O13 en in mijn 2de jaar bij O15.

 

 

Je vertrekt naar Northeastern Junior College. Wat zijn je verwachtingen in Amerika?
6 augustus vlieg ik van Buffalo naar Denver en slapen we in een hotel met een aantal spelers. De volgende dag zullen we met een bus van de school naar Sterling rijden. Pre season zal hard en veel trainen zijn. Mijn verwachtingen van het niveau zijn hoog, omdat de school een aantal spelers heeft gehaald van een hoog niveau.

 

 

In januari was je een van de uitblinkers op onze jaarlijkse showcase. Kun je ons meenemen wat er het afgelopen jaar allemaal op je af is gekomen?
Ruim een jaar geleden is het proces begonnen in het Philips stadion waar ik aanwezig was bij de informatie avond. Na deze avond wist ik zeker dat ik in Amerika wilde gaan studeren en voetballen. Hierna was het zaak om een filmpje van mijzelf te maken en de rest van mijn profiel in orde te krijgen.

 

 

Op het moment dat deze zaken geregeld waren begon het contact met verschillende coaches, eerst via de mail en vervolgens in skype gespreken. In december heb ik een paar goede gespreken gehad met coach Hampton van de Universityof Science and Arts Oklahoma en een contract aangeboden gekregen. De showcase nog afgewacht maar dit leek de beste keuze. Helaas voldeed mijn TOEFL score (die ik een paar weken later ontving) niet aan het niveau van de school. Hierdoor begon het eigenlijk weer van voor af aan. Na weer een aantal skype gesprekken met verschillende coaches was het gevoel bij Northeastern Junior College meteen goed. Ook de verhalen die ik van Olav Sieltjes te horen kreeg waren positief. Na het contract te hebben getekend was er nog veel werk te doen met het aanbrengen van het papierwerk. Nu dit allemaal geregeld is kijk ik er naar uit om 7 augustus te beginnen in Sterling Colorado.

 

 

Bij Northeastern tref je een aantal andere Nederlanders! Met Olav als aanvoerder van het team en Wesley Heijmans als sterke middenvelder. Heb je hen al ontmoet?
Ik heb met hen allebei contact gehad via messenger. Olav heeft mij via skype een rondleiding geven over de campus, zodat ik daar ook een beeld van kreeg.

 

 

 

We kennen je als sterke voetballer… Heb je ook nog punten waar je aan wilt werken in de VS?
Ik denk dat ik fysiek nog wel wat sterker kan worden, zeker omdat het voetbal in de VS ook wat fysieker is. Mijn linker been wil ik nog verder ontwikkelen

 

 

Heb je al meer inzicht in je sportschema de komende weken? En hoe zag je sportschema er de afgelopen weken uit?
Ik heb een schema gekregen van mijn coach. De afgelopen weken heb ik deze redelijk opgepakt, dit betekende minimaal 4 keer in de week sporten. Naast dit schema had ik geluk dat er nog een club in de buurt trainde, waar ik mee kon trainen.

 

 

Wat is je favoriete stad in Amerika?
San Francisco

 

 

 

Om je beter te leren kennen geven willen we je vragen te kiezen tussen deze twee begrippen. Dikgedrukt zijn de keuzes van Koen.

 

Shirt in de broek | Shirt uit de broek  (als het shirt niet te groot is)
LA | NY
Voetbalsamenvatting | Live wedstrijd
Angelina Jolie | Jennifer Aniston
Uitslapen | Vroeg op
Huisfeest | Discotheek
Uiteten | Zelf koken
Schorsing | Blessure (is vaak korter en kan ik in ieder geval trainen)

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.