Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Floris Blom (Lewis University)

Even voorstellen … Floris Blom (Lewis University)

Vandaag stapte hij op het vliegtuig! Destination Lewis University. Voor de Flyers gaat hij een enorm avontuur tegemoet. Maar zoals hij het zelf zegt. De komende weken staan in het teken van drie dingen; trainen, trainen en trainen. We kijken met de jonge maar ervaren Blom vooruit op zijn avontuur in de States.

 

 

He Floris! Stel je even voor! Wie is de fysiek sterke centrale verdediger?
Mijn naam is Floris Blom en ben 22 jaar oud. Mijn vrienden en familie zouden me omschrijven als een gedreven, enthousiaste maar relaxte gozer. Ik ben geboren en getogen in de mooiste stad van Noordoost Nederland namelijk Zwolle. Ik ben in deze stad ook gaan voetballen waar mijn vader ook jaren heeft gespeeld in het eerste elftal. Deze club heet Be Quick 28. In mijn D-jeugd werd ik gescout door de KNVB regio elftallen om vanuit daar naar de Blauwvingers (PEC Zwolle) te gaan. Mijn periode op de middelbare school bestond dan ook voornamelijk uit topsport. Ik zat dan op een speciale topsportschool genaamd Center for Sports & Education, hierin werd topsport perfect afgestemd op het onderwijs. Op deze school heb ik ook mijn HAVO diploma behaald. Uiteindelijk werd ik niet goed bevonden bij PEC Zwolle en moest van het topsport afscheid nemen. Om uit mijn comfortzone te stappen heb ik besloten om op kamers te gaan wonen in Groningen en daar ook de studie Sport, Gezondheid en Management te gaan volgen. Uiteindelijk heb ik ook voor een jaar gevoetbald in Groningen bij Oranje Nassau, om daar meer mensen te ontmoeten en een actiever leven te krijgen in het hoge noorden. Echter was mijn periode bij Oranje Nassau niet heel succesvol en heb ik belsoten om weer terug te gaan naar mijn club waar ik begonnen ben namelijk Be Quick 28. Ik kijk dan ook met een fantastisch gevoel terug op mijn periode in Groningen.

 

 

 

Je staat op het punt om te vertrekken naar de VS. Hoe heb je de afgelopen jaar beleefd?
Een mooi maar ook spannend jaar. Ik heb namelijk wat averij opgelopen met het afstuderen waardoor mijn kans naar Amerika in gevaar zou komen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en vertrek ik nu zo naar Chicago. Ik vond het gaaf om in contact te komen met verschillende coaches uit Amerika van verschillende universiteiten. Dit contact bestond voornamelijk uit heel veel skype-gesprekken en mail contact. Maar al met al was het een mooi jaar met mijn HBO diploma op zak ga ik een fantastisch avontuur tegemoet en kom ik als rijker persoon terug.

 

Wat vond je van de dienstverlening van KingsTalent?
Uitstekend! Ik vond het als persoon om periodiek contact hebben met beide broers De Koning en dit was dan ook geen probleem. Dag en nacht stonden ze voor me klaar om de meest rare vragen te beantwoorden. Daarnaast heb ik genoten van de showcase die zij organiseerde in Gemert. De showcase heeft me veel nieuwe contacten opgeleverd. Uiteindelijk heeft de showcase ervoor gezorgd dat ik nu naar Amerika vertrek. Daarnaast heeft KingsTalent een gigantisch netwerk in Amerika waardoor en bouwen hierdoor bruggen tussen studenten en universiteiten uit Amerika. Wel moet je als persoon zijnde ook veel tijd en energie in het proces stoppen. Uiteraard staat KingsTalent altijd voor je klaar maar zonder een actieve en gedreven houding te hebben zal de kans in mijn ogen kleiner worden om naar Amerika te gaan.

 

 

 

Je hebt je afstudeerstage doorlopen bij PEC Zwolle. Je maakte het nog even spannend door niet direct af te studeren. Dat moet wel stress hebben opgeleverd.
Klopt, de mening tussen mijn 1e beoordelaar en 2e beoordelaar verschilde nogal. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een 3e beoordelaar aanbod moest komen en gelukkig heeft deze mijn scriptie met een voldoende beoordeeld. Toch heb ik veel steun en vertrouwen gekregen vanuit mijn school. Zo werd altijd verteld om rustig te blijven en vertrouwen te hebben in een goede afloop. Al met al was het billenknijpen maar kan ik toch met een gerust hart zo meteen het vliegtuig instappen.

 

 

 

Je hebt een contract getekend bij Lewis Univeristy… Wat staat je daar te wachten?
In het begin van het seizoen staat me drie dingen te verwachten trainen, trainen en nog eens trainen. Het wordt een pittige voorbereiding waar veel trainingen en wedstrijden staan te verwachten. Daarnaast als het seizoen begint trainen we 6x per week en hebben we één dag vrij. Uitwedstrijden zijn soms 8 uur rijden maar dan slapen we wel in een fraai hotel! Naast het voetballen word het ook genieten geblazen. Ik word namelijk ontvangen in een warm nest. Ik heb veel contact met teamgenoten en termen zoals homie, mate en buddy werden er al snel ingegooid.

 

 

Wat werkt op Floris’ zenuwen? Waar kan Floris zich aan ergeeren?
Mannen die verschrikkelijk onder de plak zitten.

 

 

Waar word je blij van? Waar mogen we je midden in de nacht voor wakker maken?
Een live optreden van een goede soul-artiest zoals Stevie Wonder!

 

Wat is je favoriete sportmoment?
Toch wel de fantastische comeback van de Caveliers tegen Golden State, een bevestiging dat je nooit maar dan ook nooit mag opgeven ook al lijkt de situatie uitzichtloos.

 

 

Je staat te popelen om op het vliegtuig te stappen… Wanneer vertrek je exact naar de VS?
Over één uur en 30 minuten. (Woensdag 9 augustus in de ochtend).

 

Om je beter te leren kennen geven willen we je vragen te kiezen tussen deze twee begrippen. Dikgedrukt zijn de keuzes van Floris.

 

Voetbalzone | VI
Goal scoren | de nul houden
Kunstgras | Natuurgras
Rode kaart en de nul houden | doelpunt tegen en blijven staan à afhankelijk van het moment in de wedstrijd!
Live wedstrijd Jupiler League | Bioscoopavond
Speel je liever tegen een snelle en behendige spits | boomlange spits
Telegraaf.nl | nu.nl

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.