Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even Voorstellen … Dylan Adelaar (LSUS)

Even Voorstellen … Dylan Adelaar (LSUS)

 

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Dylan Adelaar een handtekening onder zijn contract bij Lousiana State University uit Shreveport Louisiana. Medio augustus 2017 pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Dylan Adelaar, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Dylan, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Hallo iedereen, Ik ben Dylan Adelaar, geboren Zeeuw en kom uit een dorpje Burgh-Haamstede dicht in de buurt bij het bekende uitgaansdorp Renesse. Ik ben net 21 jaar geworden en woon nog bij mijn geweldige ouders. Nadat ik de Havo afgerond heb, ben ik wisselvallig met scholen geweest omdat ik zelf gewoon niet wist wat ik moest doen maar uiteindelijk toch gaan werken. Ik werk nu tijdelijk als kok in de keuken bij een hotel/restaurant waar ik heel grappig samen met mijn pa in de keuken werk.

 

 

 

Waar speel je op dit moment?
Op het moment speel ik bij VV Bruse Boys in de 2de klasse zaterdag waarmee we voorlopig eerste staan en op weg zijn naar een mooi kampioenschap! Vorig jaar jammer genoeg via na-competitie gedegradeerd uit de 1e klasse maar waar we nu weer mooi op weg zijn voor een terugkeer!
Voorheen in de senioren gespeeld bij een vereniging uit het dorp waar ik vandaan kom, SV-DFS, waar mijn maatjes nog steeds spelen, maar anderhalf jaar geleden de overstap gemaakt naar de Bruse Boys. Nu in augustus LSUS! Waar ik ontzettend veel zin in heb!

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Ik ben een half jaar geleden nu, benaderd door KingsTalent of ik interesse had in het voetballen en studeren in Amerika. Nu had ik heel toevallig een paar maanden daarvoor al eens stiekem gekeken of dit wat was maar had het idee dat ik dit zelf niet allemaal in gang kon stellen. Toen ik KingsTalent had gesproken en na wat onderzoek over hun,  werd ik zelf heel enthousiast en was heel benieuwd waar dit me kon brengen. Na 6 maanden allerlei dingen moeten doen zoals wedstrijden filmen voor een “Promovideo”, toetsen maken om toelaatbaar te zijn in Amerika  en daarna de vele emails en gesprekken met coaches, uiteindelijk bij LSUS terecht gekomen!

 

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Familie en vrienden vonden het heel erg tof! Zij wisten er natuurlijk wel vanaf en vonden het heel tof dat het rond was met LSUS. Eerst nadat ik zeker wist dat het rond was heb ik het vertelt bij het voetbal, die waren echt super enthousiast en vonden het heel tof! Wat voor mij natuurlijk ook een heel goed gevoel gaf, omdat zij het me alleen maar gunnen! Daarna eigenlijk op Facebook gezet voor de mensen van buiten de buurt en toen is het een beetje ontploft met: krantenartikels, een tv interview en verschillende internet sites waar ik mijn naam voorbij zag komen. Heel bizar allemaal maar wel super tof!

 

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Gewoon het idée al! Studeren en voetballen in Amerika! Als je de kans zou hebben waarom niet? Ik heb zelf familie wonen in Florida, Amerika en ben er erg vaak geweest. Amerika is gewoon een geweldig land en dan om te gaan studeren… Gewoon heel tof en  toch stiekem wel een droom.

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik vertrek dus naar de staat: Louisiana, waar het ten eerste heerlijk weer is ( mooi meegenomen) en ga studeren in Shreveport. Ik wil hier business marketing gaan studeren omdat dit toch iets is wat mij heel interessant lijkt. Waar ik terecht kom is in een appartementen complex van de school die net buiten de campus ligt. Waar je een Appartementje deelt met 2 of 4 studenten of alleen.

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Het allerbelangrijkste is dat ik mijn opleiding ga halen. Wat ik ook graag zou willen qua voetballen is het erg hoog mee gaan spelen daar en misschien wel een beker mee pakken! Maar ook gewoon vooral genieten daar.

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Nog niet exact maar dit zal in de periode Augustus zijn!

 

 

 

Het is nog ongeveer 6 maanden tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Ik heb van de coach al een soort programmatje gezien hoe het in het begin zal zijn: 2x per dag 6 dagen in de week trainen in de voorbereiding,  dus zal ik zeker in de zomer vol door trainen om zo fit mogelijk te beginnen in Louisiana. Maar natuurlijk ook niet vergeten is het genieten van de momenten nog hier met familie en vrienden en lekker rustig naar Augustus toe te leven om dan het grote avontuur te beginnen!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.