Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Eke Denessen verruilt Eredivisie voor Florida

Eke Denessen verruilt Eredivisie voor Florida

De setter gaat overstappen van de Nederlandse Eredivisie naar de NCAA Division I in Amerika. Na haar official visit aan de universiteit was de keuze snel gemaakt. Haar nieuwe team, University of South Florida, komt uit in de American Athletic Conference en speelt in de South East region.

 

Eke’s carrière

Eke speelt al vanaf haar zesde volleybal. Ze begon bij Civitas, maar maakte een transfer naar Set Up om op hoger niveau te kunnen spelen. Naast de clubcompetities was Eke geselecteerd voor een proefperiode van anderhalf jaar bij het Nederlands Nationaal jeugdteam en nam ze zelfs twee keer per week extra training bij Summa Volleybal. Ze is een enorm gedreven en talentvolle volleybalster en dat bleef ook niet onopgemerkt bij Peelpush, die haar selecteerde voor het senioren talententeam in het seizoen 2016-2017. De overstap naar Peelpush was een erg succesvolle stap in de carrière van Eke, ze wist namelijk haar eerste drie seizoenen maar liefst drie prijzen te pakken! In haar eerste seizoen won ze de clubkampioenschappen met het onder-18 meisjesteam. Het seizoen daarop wonnen ze het NK beachvolleybal en in het seizoen 2018-2019 wisten ze te promoveren naar de Eredivisie door het winnen van de competitie!

Zoals eerder vermeld is Eke een setter en een echte spelverdeelster. Haar tactisch inzicht en vermogen om de goede beslissingen te maken hebben een grote rol gespeeld aan haar successen. Buiten dat is ze een echte leider op het veld en beschikt ze over goede verdedigende kwaliteiten.

 

The South Florida Bulls

Haar nieuwe team speelde vorig jaar tegen teams als East Carolina University, University of Cincinnati en Temple University. In Amerika gaan dingen net wat anders dan hier in Nederland, zo zijn deze drie teams uitwedstrijden van een uur en veertig minuten, een uur en vijftig minuten en twee en een half uur.. met het vliegtuig! De afstand tussen University of South Florida en Temple University is ongeveer even groot als Amsterdam en Madrid.

 

University of South Florida

Er zitten meer dan 50.000 studenten op de University of South Florida, maar toch zal niet elk gezicht onbekend zijn voor Eke. Ze heeft namelijk een official visit gehad om samen met haar vader de schoolfaciliteiten en mensen alvast een beetje te leren kennen, waaronder de coaches. De coach Jolene Shepardson begint aan haar eerste seizoen voor de Bulls en is enorm blij met haar nieuwe aanwinst. Achttien jaar nadat Jolene de Bulls aan hun laatste Conference Championship heeft geholpen keert zij terug om het team van Eke naar succes te coachen!

Naast een goed volleybalteam beschikt de nieuwe school van Eke ook over indrukwekkende academische faciliteiten. Volgens de Times Higher Education University Impact Rankings is USF de beste universiteit in Florida en de nummer 5 universiteit van Amerika, erg indrukwekkend. Op wereldwijde schaal komen ze op een trotse 73e plek. Om dit in perspectief te plaatsen: er zijn 5300 universiteiten in Amerika en 25.000 wereldwijd.

Ook op sportief niveau scoort USF hoog; ze hebben bijna 500 studenten verdeeld over 19 mannen- en vrouwenteams in maar liefst 11 sporten, waarvan 18 teams op het hoogste niveau meedoen in the American Athletic Conference.

Een universiteit met indrukwekkende sportieve en academische faciliteiten, een coach met een geweldig volleybalverleden, een goed volleybalteam en het zonnige Florida: het perfecte recept voor een fantastisch avontuur in Amerika!

Wij zijn enorm benieuwd naar het avontuur van Eke en blijven haar op de voet volgen in Amerika! Wil jij haar of andere student-sporters ook volgen? Bekijk onze instagram dan eens: @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.