Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

‘Een droom die uitkomt waarvan ik al sinds mijn 15e van droom.’ – Interview met José Fernando Miguel

‘Een droom die uitkomt waarvan ik al sinds mijn 15e van droom.’ – Interview met José Fernando Miguel

Inmiddels zit José Fernando Miguel al even in Atlanta en is bezig met preseason bij Life University. We spraken José kort geleden over zijn avontuur in Amerika, hieronder lees je zijn verhaal!

Naar welke school ga je? Wat weet je al van deze school en waarom besloot je naar deze school te gaan?

Ik ga met trots spelen en studeren bij Life University (The Running Eagles). De universiteit ligt maar 25 minuten rijden van de grote stad Atlanta.

Life University is de thuisbasis van 23 intercollegiale sporten in de snelgroeiende Athletic Department. Met 30 nationale teamkampioenschappen en meer dan 80 individuele titels, is de Running Eagles-cultuur heel hard aan het groeien. Die drijfveer zit niet alleen op het veld, maar ook in de klas.

De afdeling student/atleet van Life U legt de nadruk op de ‘student’ in de student-atleet en werft studenten van een hoger kaliber die extreem hard werken en de instelling talloze conferenties en nationale onderscheidingen verdienen vanwege hun academische vaardigheid.

Ik heb voor deze universiteit gekozen, omdat ik een persoon ben die wel wat extra aandacht nodig heb met mijn studie. Life U is een kleine en super mooie privé universiteit die veel aandacht geeft aan alle studenten. Daarnaast gaf de coach mij heel veel zelfvertrouwen en motivatie om deze mooie kans te grijpen. Met veel Nederlanders in het team is dat altijd leuk.

 

Waar kijk je het meest naar uit?

Waar ik toch het meeste naar uit kijk, is de ervaring en de beleving die je ervaart tijdens de wedstrijden. We spelen door heel centraal Amerika om wedstrijden te spelen. Zo ontdek ik ook nieuwe plekken die ik altijd al wilde zien.

 

Wie of wat ga je het meest missen uit Nederland?

Ik ga mijn familie en vrienden heel erg missen, maar daarnaast ga ik hen ook erg trots maken.

 

Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaand avontuur in Amerika?

Iedereen reageerde heel erg positief en blij. Ik ben heel hecht met mijn familie dus het was voor mij ook niet makkelijk om deze keuze te maken. Door alle steun en hulp die ik kreeg heeft mijn familie mij heel goed gestimuleerd en gemotiveerd om deze droom aan te pakken. Ze zeiden dat het een domme keuze was als ik deze kans niet aangreep hahaha.

 

Wat spreekt jou het meest aan van de Amerikaanse cultuur?

Wat mij het meest aanspreekt aan de cultuur van Amerika is toch wel dat daar gewoon alles groter is en uitgebreider. Zelfs je grootste dromen kan je daar waarmaken. Het schoolsysteem in Amerika is erop gericht het maximale uit jezelf te halen en daar hou ik van.

 

Welke plekken wil je gaan ontdekken in Amerika?

Voordat ik weg ging, heb ik voor mezelf een prachtige bucketlist gemaakt met de plekken waar ik van droom om die te zien. LA, Las Vegas, New York en Miami. Zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂 .

 

Wat zal voor jou de grootste uitdaging zijn als je in Amerika bent?

Ik wil heel graag dit seizoen spelen zonder blessures, omdat ik eerder in mijn carrière vele blessures heb gehad. Dit is voor mij een uitdaging om dit jaar super fit te blijven en op tijd naar mijn lichaam luisteren.

 

Ben je klaar voor jouw American Dream?

Een droom die uitkomt waarvan ik al sinds mijn 15e van droom, en nu kan ik het via KingsTalent waarmaken. Ik ben helemaal klaar voor dit prachtige avontuur!

 

‘’Never give up, never give in, and when the upper hand is ours, may we have the ability to handle the win with the dignity that we absorbed the loss.’’

 

Bedankt voor je tijd, José! Heel veel succes en geniet van je avontuur!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.