Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

José Fernando Miguel vertrekt naar Life University!

José Fernando Miguel vertrekt naar Life University!

De 21- jarige José Fernando Miguel zal in augustus 2021 afreizen naar Georgia, om de nieuwe centrale verdediger van Life University te worden.

 

 

Op 6-jarige leeftijd begon José met voetballen bij zijn lokale club, SV Zandvoort. Op vrij jonge leeftijd wisten de meeste mensen al dat José talent had. Niet alleen bekenden van José viel dit op, nee ook grote eredivisie clubs als AZ en Heereveen hielden het talent in de gaten. Beide clubs waren uiteindelijk ook geïnteresseerd in de centrale verdediger.

 

Uiteindelijk maakte José de keuze om bij AZ te gaan spelen in de O15. Na in de O15 gespeeld te hebben, stroomde hij door naar de O16 waar hij kampioen mee werd. Vervolgens kwam er interesse vanuit Den Haag, ADO was geïnteresseerd in het jonge talent. Echter bleek het na een korte trial niet de juiste stap te zijn.

Een transfer naar FC Dordrecht O19 volgde en in het seizoen ‘17/’18 kwam José uit voor de groen-witte. In het daarop volgende seizoen werd hij speler van Jong FC Dordrecht en won hij de prijs voor “meest waardevolle verdediger”. Uiteindelijk maakte hij in het seizoen ‘19/’20 de overstap naar het Amsterdamse AFC, dat uitkomt in de 2e divisie van het Nederlandse voetbal.

 

 

 

José is een sterke en snelle verdediger die inzetbaar is op meerdere posities. Zo kan hij uit de voeten op de rechtsback positie en als verdedigende middenvelder, maar zijn voorkeur gaat uit naar de positie als centrale verdediger. Mede door zijn tactische inzicht en zijn kwaliteiten met zowel links als rechts is hij een goede toevoeging aan het team. Tel daar zijn sterke mentaliteit en doorzettingsvermogen bij op en dan past hij perfect binnen de Amerikaanse sportcultuur.

Bovendien beschrijven vrienden en familie José als een sociaal persoon die houdt van eerlijkheid en goed past binnen een groep. Dit maakt hem geschikt om de voetballen in een team als dat van de Running Eagles.

 

 

 

Life University
José zal terecht komen op Life University, een private university in Marietta, Georgia. Life University is een school van hoog niveau, zowel op het academische gebied als op het sportieve gebied. Met wel 10 verschillende soorten sporten voor zowel mannen als vrouwen is er aan aanbod van sporten geen gebrek.

Ook aan faciliteiten geen gebrek op de universiteit in Georgia. De school biedt voor iedere sporter de perfecte omgeving om zowel op academisch als sportief niveau te presteren. Faciliteiten als: The Athletics Fieldhouse, The Lupo Family Field (voetbal-/rugbyveld), The Gym, een Study Hall, The Eagles Nest (basketball-/volleybalveld) moeten ervoor zorgen dat José zijn kwaliteiten gaat laten zien en ontwikkelen.

 

 

 

Running Eagles men’s soccer

Het toekomstige team van José kwam vorig jaar uit in de Mid South Conference in de NAIA en werd kampioen. Het is een goed programma dat veel aandacht besteed aan haar spelers. Met zijn kwaliteiten zal José goed passen binnen het team van “The Running Eagles”.

Wij zijn ervan overtuigd dat José op de juiste plaats terecht komt en hij het naar zijn zin zal hebben. Wij wensen José heel veel succes, maar bovenal ook erg veel plezier in “The States”.

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.