Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Eefke van den Nieuwenhof vertrekt naar Syracuse University

Eefke van den Nieuwenhof vertrekt naar Syracuse University

Aankomende zomer zal de talentvolle hockeyster ZSV Schaerweijde inwisselen voor Syracuse University in de staat New York.

 

Op vijfjarige leeftijd begon haar hockeycarrière bij haar lokale hockeyclub MHC Soest. Al snel werd ze geselecteerd voor de hockey academie om trainingen te volgen met regionale hockeytalenten. Ze werd aanvoerder in het Onder 12 en Onder 14 team bij Soest en werd vervolgens geselecteerd voor het District Talententeam in het seizoen 2014-2015. Daarna kwam ze uiteindelijk bij ZSV Schaerweijde terecht waardoor ze bij het tweede Onder 15 team terecht kwam van de Nederlandse hockeyploeg!

Eefke staat verdedigend haar vrouwtje en komt het best tot haar recht als centrale verdedigster. Ze is een fysiek sterke speelster die graag één op één duels opzoekt. Verder beschikt ze over een goede handelingssnelheid en techniek. Overigens is één van haar aanvallende kwaliteiten de strafcorner!

 

De Syracuse University is een school met ruim 19.000 studenten en biedt zowel voor mannen en vrouwen diverse sportprogramma’s aan, waar hockey er een van is. Het team komt uit in Divisie 1 van de NCAA. Naast Eefke zijn er meerdere Nederlandse meiden te aanschouwen, zo speelt Pleun Lammers bij ‘The Syracuse Orange’ en zullen er hoogstwaarschijnlijk nog twee Nederlandse talenten aansluiten.

Wij wensen Eefke ontzettend veel succes en plezier in het grote Amerika. Wij zullen haar natuurlijk blijven volgen en jullie meenemen in haar avonturen.

Wil jij op de hoogte blijven van onze talenten? Bekijk dan eens onze Instagram: @kingstalentnl

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.