Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Edwin Vaas in voorbereiding op zijn American Dream

Edwin Vaas in voorbereiding op zijn American Dream

Deze zomer stapt Edwin Vaas zijn American Dream tegemoet. Met zijn MER diploma in de pocket gaat hij voetballen en studeren in Amerika. Een fantastische ervaring voor de Limburger met de gouden rechtervoet. Daar gaan ze in de States nog veel plezier aan beleven!

 

Edwin binnenkort stap je op het vliegtuig om naar Amerika te verhuizen! Proficiat! Stel je even voor, wie is Edwin Vaas?
Mijn naam is Edwin Vaas, 24 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Weert. Momenteel studeer ik Bedrijfskunde MER aan de Fontys in Eindhoven. In het dagelijks leven houd ik me bezig met studeren, voetballen, werken en een paar uurtjes per week in de sportschool.

 

 

 

De afgelopen jaren heb je behoorlijk wat stappen gemaakt. Van de derde klasse naar de eerste. Van de eerste klasse naar Amerika!
Het volgt zich nu inderdaad allemaal in een snel tempo op, maar het kan mij niet snel genoeg gaan. Ik heb mijn hele leven bij MMC Weert gespeeld totdat ik afgelopen zomer besloot om naar de eersteklasser Wilhelmina 08 te gaan. Die stap is tot nu toe heel goed bevallen, ik ben vanaf het begin een vaste basisspeler en heb me goed door kunnen ontwikkelen.

 

Je hebt best wel even getwijfeld of je wel naar Amerika wilde vertrekken, of je bij KingsTalent zou aanmelden. Wat heeft je over de streep getrokken?
Een beetje cliché misschien, maar uiteindelijk is het wel echt die life changing experience. Dit soort kansen zijn nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd, op het moment dat je dat beseft, weet je eigenlijk dat je dit niet kunt laten lopen. Dit is iets waar je het je hele leven nog over gaat hebben, daar doe je het uiteindelijk voor.

 

 

 

Het is snel met je gegaan. Kun je ons meenemen in de maanden waarin je transfer tot stand is gekomen?
Ik weet nog dat ik heel blij was toen mijn highlightvideo af was. Die heb ik wel een paar keer opnieuw afgespeeld hoor, hahaha. Mijn vrienden en familie waren ook meteen enthousiast over de video, hij is heel mooi geworden. Ik zat diezelfde avond op de bank en toen kreeg ik al verschillende mails binnen van universiteiten, dan weet je even niet wat je overkomt. Bij LMU had ik vanaf het begin een goed gevoel, maar toch wilde ik alle opties zo lang mogelijk open houden. Uiteindelijk zorgde dat alleen maar voor onrust in mijn hoofd, daarom heb ik toen toch zsm de keuze gemaakt voor LMU. Sindsdien is het snel gegaan, dan moet er heel veel papierwerk in orde gemaakt worden. Dit viel me af en toe best wel tegen omdat ik het ook druk had met andere dingen maar ik weet dat het het allemaal waard is.

 

Je vertrekt naar Lincoln Memorial University. Afgelopen jaar was Christoph Willemsen hier een vaste waarde in de basis elf. Heb je al veel contact met hem gehad?
Jazeker, Chris heeft me veel verteld over de school en het Amerikaanse voetbal. We spreken elkaar regelmatig, het is altijd fijn om hierover te kunnen praten met iemand die er daadwerkelijk is geweest. Komende zomer stappen we samen in het vliegtuig.

 

Wat verwacht je van de overstap naar de VS?
Ik verwacht een ervaring op te doen die ik mijn gehele leven niet meer zal vergeten. Verder weet ik niet zo goed wat ik van het voetbal moet verwachten. Het lijkt erop dat het tempo en het fysieke aspect wat hoger ligt. Technisch/tactisch lijkt het iets minder te zijn. Maargoed, ik kan er van alles over zeggen maar ik ga het gewoon zelf ervaren. Ik hoop zelf gewoon vaste basisspeler te worden en een aantal goals mee te pikken.

 

 

 

Helio D’Anna, je Braziliaanse coach was van de start direct concreet. Kun je me wat meer vertellen over de coach en over de speelstijl van het team?
Helio is een sympathieke man die zich vanaf het begin heel rustig en behulpzaam heeft opgesteld naar mij. Die aanpak vond ik wel prettig. De speelstijl van het team is vooral gericht op het spelen van positiespel. Dat past wel bij mij. We hebben nogal wat Brazilianen in het team, dus ik denk dat het qua combinatievoetbal wel goed zit.

 

Je hebt op het veld een aardige specialiteit. Helio is lyrisch. Je traptechniek is fenomenaal. Hoe komt het zo, dat je zo’n trap hebt?
Heel eerlijk gezegd heb ik geen idee. Je wordt ermee geboren denk ik. Ik schiet na de training wel eens een paar extra ballen, maar dat is gewoon voor het gevoel.

 

Waar kijk je het meeste naar uit in de VS?
Het reizen naar (verre) uitwedstrijden en de wedstrijden zelf spelen natuurlijk ook.

 

Hoe ga je de komende periode voorbereiden?
Allereerst op school alles zo snel mogelijk afronden. Verder bezoek ik een paar keer per week de sportschool, ook als het seizoen afgelopen is om fysiek fit te blijven.

 

Hoe heb je de begeleiding van KingsTalent de afgelopen periode ervaren?
Prima. Het persoonlijke contact is heel prettig, mede ook omdat er heel veel op je afkomt tijdens het bemiddelingstraject.

 

Eerst moet je wel je bachelor afronden. Gaat die helemaal goedkomen?
Ik zit momenteel in de afrondende fase van mijn scriptie, dat gaat de goede kant op. Verder moet ik nog twee tentamens afronden. Het wordt een spannende tijd, maar ik heb er vertrouwen in.

 

 

Kies hieronder jouw antwoord
Gym of avond bankhangen   
McDonalds of Subway
Nike of Adidas
AJAX of PSV
Scoren of Assist
Snapchat of Insta

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.