Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Driemaal prijs voor de hockeydames in het ACC Championship All-Tournament Team!

Driemaal prijs voor de hockeydames in het ACC Championship All-Tournament Team!

Afgelopen weekend hebben de play-offs plaatsgevonden in de Atlantic Coast Conference (ACC). Aan dit toernooi namen 7 scholen deel, waarvan maar liefst 4 teams vertegenwoordigers uit Nederland hadden.
Helaas is het geen enkele van deze dames gelukt om haarzelf en haar team te kunnen bekronen tot winnaar van het ACC Championship. North Carolina bleek voor het tweede jaar op rij de sterkste van de conference.
Wel hebben enkele dames individuele prijzen weten te scoren. Zo werden Julie Kouijzer (Louisville), Eefke van den Nieuwenhof (Syracuse) en Laura Janssen (Virginia) opgenomen in het ACC Championship All-Tournament Team!

Julie Kouijzer bewees in dit toernooi maar weer eens waarom ze een onmisbare schakel is in de verdediging van de Louisville Cardinals. Met enkele ijzersterke wedstrijden en een assist was ze van onmisbare waarde voor de Cardinals tijdens dit toernooi.
In de halve finale werd tamelijk eenvoudig afgerekend met Virginia. De eindstand werd 5-2 in het voordeel van de Cardinals. Indien er in de finale werd gewonnen van regerend kampioen North Carolina mocht Louisville zich de nieuwe ACC kampioen noemen. Echter bleek North Carolina de betere ploeg, en de wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag.

 

Eefke van den Nieuwenhof kende een sterk toernooi. In de kwartfinales werd er met 3-2 afgerekend met Duke. Met één goal en een sterk optreden in het algemeen speelde Eefke een belangrijke rol in deze overwinning. In de halve finale stond Syracuse tegenover North Carolina, regerend kampioen van de ACC. Van den Nieuwenhof wist wederom éénmaal te scoren en een sterke wedstrijd neer te zetten. Na een zeer spannende wedstijd wist North Carolina de wedstijd in eigen voordeel te beslissen. Het avontuur voor Syracuse hield op in de halve finale na een 3-4 nederlaag.

 

Laura Janssen bewees dit toernooi wederom waarom ze één van de beste aanvallers is van de conference. In de kwartfinale won Virginia met 2-1 van Wake Forest dankzij twee goals van Laura.
In de halve finale stond een pittige wedstrijd te wachten tegen Louisville. Na een goede wedstrijd van beide kanten bleek Louisville toch een formaatje te groot. De wedstijd werd met 2-5 verloren en het toernooi was over voor Virginia.

 

Van harte gefeliciteerd dames!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.