Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Deze kans krijg je maar één keer.” Interview met Mika Lankhof

“Deze kans krijg je maar één keer.” Interview met Mika Lankhof

Enkele weken geleden is Mika Lankhof in het vliegtuig gestapt naar Montana. Hier is hij begonnen aan een nieuwe studie aan de University of Providence, Great Falls. Mika is speler van het voetbalteam en vertegenwoordigt dus ook de school. Wij hebben de aanvallende middenvelder gesproken over zijn nieuwe avontuur. Het interview lees je hieronder!

Naar welke school ga je? Wat was de druppel om voor deze school te kiezen? 

Ik ga naar ‘University of Providence’ in Great Falls, Montana. Vanaf het eerste gesprek met de trainer voelde het gelijk goed en na meerdere gesprekken werd dat gevoel alleen maar versterkt. Hij was heel enthousiast over de school en het voetbalprogramma wat bij mij ook weer meer en meer interesse wekte. Gelukkig had de trainer ook een goed gevoel bij mij en toen ik de mail kreeg waarin ik een studiebeurs aangeboden kreeg was het eigenlijk te mooi om waar te zijn en kon ik natuurlijk geen nee zeggen. De keuze was toen al snel gemaakt.

 

Waar kijk je het meest naar uit? 

Toch wel naar het voetballen en de manier waarop studie met sport wordt gecombineerd. Hier in Nederland kennen we dat eigenlijk niet echt, alleen bijvoorbeeld voor de jeugd van topclubs. Om dat nu dan zelf mee te gaan maken is wel echt tof. Het vele trainen, de wedstrijden en het reizen zijn wel allemaal dingen waar ik naar uit kijk.

 

Waarom heb je besloten om dit avontuur aan te gaan? 

Ik ben eigenlijk altijd wel veel met sport bezig geweest. Dus toen ik op zoek moest gaan naar een vervolg studie leek het me wel leuk om iets te vinden waarin sport ook een belangrijke factor zou zijn. Ik had al eens voorbij zien komen hoe ze in Amerika sport en studie combineren en toen begon ik ook aan een serie op Netflix genaamd ‘Last Chance U’ en in deze serie zie je hoe serieus sport wordt genomen in Amerika. Het leek me wel heel tof om dat ook mee te maken. KingsTalent kwam op mijn pad en ik dacht, dit moet ik een kans geven. Ik was er met redelijk lage verwachtingen in gegaan, dus toen ik de kans kreeg om naar Amerika te gaan, wist ik het wel. Zo een kans krijg je maar één keer, dus die moet je gewoon met beide handen grijpen.

 

Hoe reageerde je omgeving op jouw aanstaande avontuur in Amerika? 

Iedereen was super enthousiast en sommigen ook een beetje geschokt. Ik had het in het begin redelijk stil gehouden, omdat ik niet wist of het ook echt daadwerkelijk wat ging worden. Pas toen ik ja had gezegd tegen mijn coach had ik het verteld aan familie en vrienden. Genoeg mensen die me ook vertelden dat ze stiekem een beetje jaloers zijn op me, maar dat laat me juist realiseren wat een geluk ik heb dat ik dit mag gaan meemaken.

 

Wie of wat ga je het meest missen in Nederland? 

De mensen om mij heen. Het zal heel erg wennen worden om mijn ouders maanden te moeten missen en vrienden opeens niet meer te zien. Gelukkig bestaat Facetime, dus kan ik genoeg contact houden met het thuisfront. Voor de rest ga ik eerlijk gezegd niet heel veel missen aan Nederland. Het weer is daar ook top in de zomer en in de winter is het juist erg koud, maar dat geeft wel de mogelijkheid om te gaan snowboarden!

 

Wat denk je dat het moeilijkst gaat worden in Amerika? 

Ik denk toch dat het gemis van familie en vrienden het zwaarst wordt. Ik heb nu nog steeds niet echt het besef dat ik binnenkort in me eentje in het vliegtuig zit naar Amerika. Wanneer dat besef komt gaat dat wel zwaar tegenvallen, maar ook dat zal uiteindelijk na enige gewenning wel mee vallen.

 

Wat zijn je verwachtingen qua sportbeleving in Amerika? 

In Amerika wordt sport heel erg serieus genomen, dus ik denk dat dat wel echt tof wordt. Het vele trainen, de wedstrijden en het reizen zal wel even wennen worden, maar ik kijk er enorm naar uit. Dat is natuurlijk de voornaamste reden waarom ik naar Amerika wil.

Wat wil je op sportief niveau gaan bereiken? 

Als eerste wil ik natuurlijk mijn basisplek krijgen in het team. We hebben een redelijk grote selectie van 28 spelers. Dus dat wordt nog wat. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook gewoon zoveel mogelijk te winnen en zelf een belangrijke speler voor het team te worden en veel mooie en sportieve momenten mee te maken!

 

Welke plekken wil je gaan ontdekken in Amerika? 

Als eerst natuurlijk de stad en omgeving waar ik ga studeren. Hopelijk vind ik al gauw mijn draai en gaat het als een tweede thuis voelen. Het lijkt me super tof om ooit nog is een rondreis te maken door Amerika, langs de west- of oostkust, het maakt eigenlijk niet uit.

Als ik mijn trainer en foto’s moet geloven is Montana een hele mooie staat met een prachtige natuur, dus ik denk dat ik daar ook wel al veel mooie dingen ga zien.

 

Ben je klaar voor jouw American Dream? 

Jazeker! De koffers zijn al ingepakt dus het komt nu echt dichtbij. Alles is ondertussen wel geregeld, wat een fijn gevoel geeft. Nu nog even genieten van mijn laatste dagen hier in Nederland en dan op avontuur in Amerika!

Ik wil KingsTalent nogmaals heel erg bedanken voor de top begeleiding en het mogelijk maken van deze onvergetelijke tijd die ik mag gaan meemaken.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.