Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Devi Slobbe is klaar voor Miami University

Devi Slobbe is klaar voor Miami University

Vandaag hebben we een interview met Devi Slobbe, zij is een van de talenten die deze zomer topsport gaat combineren met haar studie in Amerika. Wij zijn benieuwd wie ze is, wat ze doet, hoe ze tot deze stap is gekomen en waar ze naartoe gaat. Dit en nog veel meer lees je in het interview.

 

 

 

Hallo Devi, kun je jezelf even voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?
Hi!!! Ik ben Devi Slobbe, 17 jaar oud! Ik kom uit Barendrecht en ik heb gehockeyd bij hockeyclub Leonidas.

Volgend seizoen ben je niet meer op de Nederlandse velden te vinden maar speel in Amerika. Naar welke universiteit vertrek je en hoe ben je tot je keuze gekomen voor deze school?
Over een weekje vertrek ik naar Miami University in Ohio. Ik heb gefacetimed met een paar Amerikaanse coaches en het gesprek met deze coach vond ik het leukst. Daarbij zijn de faciliteiten bij deze universiteit super goed en vond ik de campus heel mooi. Zowel op gebied van hockey als school scoren zij hoog en dit trok me dan ook aan!

 

Je komt in Amerika als student-athlete maar wat ga je studeren en zou je dit ook in Nederland gaan studeren?
Ik ga ‘Economics’ studeren met daarbij een minor in “Mathematics”. In Nederland zou ik Econometrie zijn gaan studeren dus dit komt aardig in de buurt! Ik vond het eerst heel moeilijk om uit te zoeken hoe Amerikaanse studies werken en wat bij mij zou passen maar heb hier hele goede hulp voor gekregen vanuit de universiteit.

Het hockey in Amerika gaat er wat anders aan toe zo zijn we in Nederland vooral gericht op techniek en tactiek waar ze in Amerika meer op de fysieke aspecten trainen. Ben je hier al voor in training en zo ja wat doe je dan?
Ja! Dit was (en wordt ook nog) wel even wennen. Ik kreeg een paar maanden geleden een zwaar schema met zowel conditie- als krachtoefeningen. Daar probeer ik me nu zo goed mogelijk aan te houden en dus heb ik een abonnement bij de sportschool genomen! 😉

 

Je speelt nu op het middenveld bij Leonidas in de Super A, wat verwacht je van het niveau in Amerika en heb je hier al wat over gehoord?
Ik heb wat verhalen gehoord van meiden die nu ook in Amerika spelen en zij vertellen mij dat je vooral harder moet werken en het dus inderdaad fysiek een paar levels hoger ligt dan in Nederland. Het niveau van hockey zal denk ik wel per universiteit erg verschillen en moet ik dus zelf maar gaan ervaren!

Je krijgt in Amerika een heel nieuw leven maar ook nieuwe teamgenoten en coaches, heb je al contact gehad met je toekomstig teamgenoten en coaches?
Ja! Ik ben een paar maanden geleden op official visit geweest en heb daar voor mijn gevoel ongeveer de hele universiteit ontmoet. Ik heb praatjes kunnen maken met leraren en in lessen van teamgenoten gezeten, academic advisors ontmoet en ben naar het huis van de president geweest! Hierdoor heb ik ook al veel gedaan met mijn teamgenoten en coaches en heb hier nu dus regelmatig contact mee. Ik word super lief ontvangen dus dat is heel fijn.

 

 

 

Devi je bent van oorsprong een verdedigende middenvelder, met welke professional is jouw speelstijl te vergelijken en wie is je idool?
Ik heb eigenlijk echt geen idee en ook nooit echt een idool gehad… Saai antwoord, sorry!!!

 

In Nederland kun je ook studeren en hockeyen, waarom heb je de keuze gemaakt om naar Amerika te gaan als student-athlete?
Ik heb deze keuze gemaakt omdat het me altijd al fantastisch leek om te gaan studeren in het buitenland. De sportcultuur in Amerika is heel indrukwekkend. Ook zijn de faciliteiten daar bizar en leek het me supergaaf om bijvoorbeeld met het vliegtuig naar een wedstrijd te gaan. Daarbij leer je heel veel nieuwe mensen kennen met veel verschillende nationaliteiten.

 

Amerika is natuurlijk ook een geweldig mooi land, heb je naast hockeyen en studeren al plannen om toeristische dingen te doen?
Yes! Ik heb me laten vertellen dat je super veel aan het reizen bent en dus veel van Amerika gaat zien. Daarbij in vrije periodes zal ik vast ook nog wel wat gaan reizen, ik laat dat allemaal op me afkomen.

 

 

Er moet een heleboel gebeuren voordat je uiteindelijk op het vliegtuig kan stappen, wat heb je allemaal moeten doen en hoe heeft KingsTalent je hierbij geholpen?
Ik heb me wel verbaasd over de hoeveelheid formulieren en testjes/vragenlijsten die ik heb moeten invullen. Je kan niet zomaar even beslissen om dit te gaan doen en de volgende dag vliegen! Maar gelukkig krijg je hier wel goede begeleiding bij; als ik een whatsappje stuurde aan iemand van het KingsTalent team kreeg ik altijd binnen 5 minuten een reactie, ook al was het zondagavond om 12 uur ’s avonds!

 

Devi ik wil je hartelijk bedanken voor je tijd en ten slotte wil ik je vragen wat je wil zeggen tegen de jongens en meiden die twijfelen om de stap naar Amerika te maken.
Gewoon doen! Uitdagingen aangaan in het leven ;))))

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.