Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“De American Dream komt steeds dichter bij” Max van Schagen

“De American Dream komt steeds dichter bij” Max van Schagen

Max van Schagen verteld over zijn aanloop richting zijn American Dream en wat zijn verwachtingen zijn.

Wat weet je al van Lindsey Wilson College en waarom besloot je naar deze school te gaan?
Toen ik te horen kreeg dat Lindsey Wilson college een van de scholen was die naar mij toe kwam wist ik gelijk al dat het een school was waar ik graag heen zou willen. Ik had al wat informatie opgedaan over Lindsey Wilson college en wist al gelijk veel te vinden over het zwem team, bijvoorbeeld de rankings van het team en de tijden. Toen ik besloten had om naar Lindsey Wilson college te gaan keek ik vooral naar het zwem programma en de majors die zij aanbieden, dus hier heb ik mijn keuze ook op gebaseerd.
Waar kijk je het meest naar uit?
Waar ik het meest naar uit kijk is toch wel de zwem trainingen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Wat ik ook nog graag wil bereiken bij Lindsey wilson college is om toch nog op het podium komen te staan tijdens the National Championships.
Wie of wat ga je het meest missen uit Nederland?
Ik ga mijn familie denk ik het meest missen. Vooral omdat zij altijd alles voor mij regelde met de zwemtrainingen en wedstrijden. Als ik naar een nationaal kampioenschap moest waren zij er ook altijd bij. Het zelfde geldt voor mijn team/trainers, ik zie ze nu bijna iedere dag en dat wordt wel weer even wennen als ik ze niet meer ga zien voor een heel jaar.
Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaand avontuur naar Amerika?
Toen mijn familie en vrienden erachter kwamen dat ik 4 jaar in Amerika zou gaan studeren en trainen vonden ze het vooral erg vet en stoer dat ik die stap durfde te maken. Want het is toch even wat anders dan studeren in Nederland.
Wat spreekt jou het meeste aan van de Amerikaanse cultuur?
Wat mij het meest aanspreekt van de Amerikaanse cultuur is de passie die ze hebben voor sport. Heel veel dingen daar draaien om de sport heen, zoals de super bowl bijvoorbeeld. Er zijn miljoenen mensen die daar naar kijken in Amerika. Ook de motivatie om topsport te bereiken is erg hoog, dit viel mij ook al snel op.
Welke plekken wil je zeker gaan ontdekken in Amerika?
Plekken die mij nog leuk lijken om te bezoeken zijn toch wel Chicago of Florida, en dan zeker de cloud gate in Chicago.
Wat denk je dat de grootste uitdaging zal zijn als je in Amerika bent?
De grootste uitdaging word denk ik wel de mentale en fysieke vermoeidheid tijdens de eerste paar maanden, de tijd dat ik familie en vrienden ga missen. Ook wordt het wel spannend met de manier hoe ik de trainingen ga opvangen, het zijn natuurlijk veel trainingsuren en ook zwaren trainingen. Dus dat wordt vooral wel even wennen.
Ben je al helemaal klaar voor jouw American Dream?
Tot nu toe ben ik bijna klaar om mijn American dream voort te zetten. Ik moet alleen nog mijn visum aanvragen en natuurlijk mijn Havo diploma binnen hengelen. Als dat allemaal gedaan is komt de American dream steeds dichter bij.
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.