Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Daan Smit signs at Carson Newman University, Jefferson City, Tennessee

Daan Smit signs at Carson Newman University, Jefferson City, Tennessee

 

Daan Smit, ex-jeugdspeler van FC Groningen en tegenwoordig vaste waarde van hoofdklasser ACV Assen 1, heeft een contract in Jefferson City ondertekend. De 21-jarige verdediger uit het noorden zette zijn krabbel onder het contract van Carson Newman University men’s soccerteam en mag zich nu een CN Eagle noemen!

 

 

 

De sterke verdediger maakte tussen deel 2007 en 2013 uit van de jeugdopleiding van FC Groningen waarmee hij twee keer kampioen werd. In 2013 stapte Smit over naar ACV Assen waar hij via het onder-19 team al snel in het eerste elftal terecht kwam. Afgelopen seizoen werd de defensief ijzersterke verdediger met ACV kampioen in de hoofdklasse. Aankomend seizoen zal Smit er niet bij zijn wanneer ACV Assen in de derde divisie actief is, dan is Smit te bewonderen in het blauw met oranje tenue van Carson Newman University.

 

 

 

In Jefferson City zal Daan een andere Nederlander ontmoeten. Eerder dit jaar werd namelijk bekend dat Twan Verweij, doelman bij VV de Meern, het doel van Carson Newman University zal gaan verdedigen.
Carson Newman University men’s soccerteam komt uit in de South Atlantic Conferce. De CNU Eagles willen met deze kwaliteitsinjectie een gooi doen naar de hogere posities op de ranglijst van de SAC. Smit en Verweij moeten gezamenlijk zorgdragen voor een stabiele organisatie en verdediging. Deze taak kan wel worden weggelegd bij de Nederlanders, die in Nederland gewend zijn om op hoog niveau (constant) te presteren.

 

 

 

Natuurlijk hoeven ze dit niet alleen te doen. Met teamgenoten uit Zweden, Brazilië, Frankrijk, Duitsland en natuurlijk Amerika kunnen ze zich opmaken voor een pittig seizoen. Met meerdere wedstrijden in de week verspreid door Amerika maakt het een mooi avontuur. Daarnaast moet er natuurijk ook nog gestudeerd worden…

 

KingsTalent wenst Daan heel veel plezier in the States! Natuurlijk blijven wij hem volgen en zullen we zijn avonturen delen op onze website en Facebook. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Daan en onze andere talenten in Amerika? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

 

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.