Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Charlotte Vaanhold tekent contract bij droomuniversiteit

Charlotte Vaanhold tekent contract bij droomuniversiteit

Charlotte Vaanhold vertrekt na de zomer naar een van de mooiste universiteiten van Amerika: Liberty University. Deze beeldschone universiteit, gelegen in de staat Virginia, beschikt naast een kwalitatief en uitgebreid studieaanbod over uitzonderlijke sportvoorzieningen, waaronder twee stadions. Aan deze universiteit gaat Charlotte haar undergraduate study volgen en wordt ze speelster van het field hockey team van de Liberty Flames.

 

Het duurt niet lang voordat Charlotte op jonge leeftijd de overstap maakt naar het prestigieuze SCHC, een van de grootste hockeyclubs van Nederland. Hier speelt ze vervolgens jarenlang in iedere leeftijdscategorie op het hoogste niveau en wordt ze samen met haar teamgenoten in het seizoen 2014-2015 zowel op het veld als in de zaal kampioen. Het kenmerk van de 18-jarige aanvalster is haar uitstekende backhand waarmee ze menig doelvrouw kansloos laat.

En doelpunten kan het hockeyteam van Liberty University goed gebruiken. In een wisselvallig 2017 seizoen, waarin acht keer werd gewonnen en elf maal verloren, lukte het de ploeg in vijf duels namelijk niet om tot een doelpunt te komen. Daarbij werden evenveel wedstrijden verloren met slechts één doelpunt verschil. Met Charlotte, die bekend staat als een koele afmaakster, geeft de universiteit een nieuwe impuls aan de voorste linie waar Charlotte volgend seizoen niet de enige Nederlander zal zijn. Want naast Charlotte speelt ook Moniek van Aarle in de voorhoede van de Liberty Flames. De twee hebben onlangs kennis met elkaar gemaakt tijdens de official visit van Charlotte aan Liberty University. Enkele weken geleden werd de hockeyster namelijk uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de universiteit waar ze nu een contract heeft getekend.

 

KingsTalent wenst Charlotte ontzettend veel succes bij zowel haar studie en de Liberty Flames! Meer weten over studeren en sporten in Amerika? Neem HIER contact met ons op.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.