Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Celeste Veenstra vertelt ons over de Nationals!

Celeste Veenstra vertelt ons over de Nationals!

Celeste Veenstra heeft met haar teams meegedaan aan de National Championship. Wij spraken haar over haar ervaring van dit grote kampioenschap.

Hoe ziet de aanloop naar het toernooi eruit?

De aanloop is veel trainen en veel video kijken. Het is heel belangrijk dat je je tegenstander studeert. Ik probeer ook zo veel mogelijk voor te lopen op mijn huiswerk zodat ik daar niet aan hoef te denken wanneer ik weg ben.

 

Hoe reis je naar de bestemming van het toernooi?

Wij reizen nu met ons nieuwe bus naar de bestemming dit jaar wordt het gehouden bij Millersville University en we verblijven in het centrum van Lancaster in Pennsylvania. Het is een 2 uur busrit dus lekker dichtbij.

 

Hoe ziet je reisdag eruit?

Ons reisdag ziet eruit dat we zelf naar onze lessen moeten gaan. Daarna hebben we een training van 2 uur om alles nog een keer door te lopen op ons veld. Daarna snel douchen en de bus in. We krijgen ons eten wanneer we in het bus stappen. Wanneer we aankomen bij het hotel zoeken we onze kamer op.

 

Hoe ziet je voorbereiding eruit in tegenstelling tot andere wedstrijden?

De voorbereiding ziet er niet heel anders uit we kijken video we analyseren waar we op moeten letten en hoe we het gaan aanpakken. NCAA betreft hebben we wat extra dingen we gaan op zoom community service doen dus we gaan normaal naar een school en activiteiten doen maar nu met COVID-19 doen we dat op zoom. We trainen nu ook nog 1 keer bij Millersville University zo dat we aan het veld kunnen wennen.

 

Hoe ziet je ‘gameday’ eruit?

Gameday voor ons zal er lang uit zien. Wij spelen onze halve finale niet tot 5 uur. Dus we beginnen de ochtend met een rustige ontbijt en hebben wat tijd om aan ons school te werken. Daarna hebben we even de tijd om rond te lopen en om wat lunch te halen in de stad. We zullen het hotel verlaten rond de tijd dat de eerste halve finale start. We zullen even naar de wedstrijd kijken en dan zelf gaan voorbereiden voor de wedstrijd in ons kleedkamer.

 

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ wedstrijd en een wedstrijd in het tournament?

Er zit natuurlijk wat meer druk achter maar er is ook meer pers, publiek en fans. Je hebt ook meer tijd om voor de wedstrijd voor te bereiden normaal hebben we maar 2 of 3 dagen en nu hadden we bijna een hele week. NCAA maakt het ook allemaal extra speciaal met in de hotel foto momentjes en de veld en kleedkamers zijn allemaal heel professioneel aangekleed.

 

Heb je een bijgeloof, zo ja wat is deze dan?

Ik heb niet echt een bijgeloof maar ik hou wel van een routine hebben. Daarom is onze warming up voor mij het fijnst omdat we een bepaald schema hebben. Het enigste wat ik altijd voor de wedstrijd doe is hand schudden van mijn midden midden.

 

Wat is het doel van jullie team?

Ons doel is om National Champions te worden zondag.

 

Hoe ga je om met de spanning van deze wedstrijden?

Best goed. Ik heb natuurlijk altijd spanning voor elke wedstrijd. Beetje meer nu maar ik heb de ervaring nu wel dat ik weet wat er gaat gebeuren en wat er gaat komen al zijn we aan het winnen of dat we een doelpunt achter staan.

 

Wat is het gaafst aan de nationals?

Ik denk dat het gaafste is dat je speelt met de beste mensen uit je divisie. Je bent allemaal in dezelfde locatie en iedereen heeft hetzelfde doel.

 

Waar kijk je het trotst op terug in het seizoen?

Ik kijk trots terug naar dit seizoen hoe erg we zijn gegroeid met het team. We hebben heel veel nieuwe speelsters en voor een jaar ook niet te hebben gespeeld was het moeilijk om aan elkaar te wennen. We hebben ons herpakt na onze eerste twee wedstrijden.

 

Waar kijk je het meest naar uit als het seizoen is afgelopen?

Ik kijk uit naar het sociale leven en tijd hebben om echt te relaxen. Ik vooral als een senior kan echt nu gaan beleven voor mijn laatste semester hoe het is om een normaal student te zijn.

 

Hoe kijk je straks terug op het seizoen?

Ik ben heel blij hoe ons seizoen is verlopen. Persoonlijk met de blessures die ik had, had ik er meer uit willen halen. Maar het is nog niet over en we hebben ons grootste doel nog voor ons. Dit zal mijn laatste seizoen worden en ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Amerika te komen. Ik heb zo veel leuke dingen mee gemaakt dit is mijn derde Final Four in 3 jaar dat ik heb gespeeld. Heel erg dankbaar voor deze ervaring.

 

Celeste, heel erg bedankt voor dit interview! Een mooi inkijkje in jouw avontuur bij de Nationals.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.