Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Captains edition #1 – Koen Vos

Captains edition #1 – Koen Vos

Koen Vos is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in de VS bij de Point Skyhawks. Koen kende een sterk eerste seizoen bij de Skyhawks en maakte vier doelpunten en leverde drie assist af! Dit seizoen heeft Vos ook alweer vier doelpunten en twee assist achter zijn naam staan.. good job!

 

Koen begon op jonge leeftijd met voetballen bij zijn plaatselijke vereniging SV Budel uit Noord-Brabant, dat Koen veel talent had werd al snel opgemerkt.. de verdedigend ingestelde middenvelder werd in de F1 gescout door PSV Eindhoven! Vos voetbalde maar liefst 4,5 jaar voor de grootmacht uit Eindhoven en werd in elk seizoen kampioen, doorstomen naar de absolute top zat er helaas niet in voor de middenvelder.. Koen keerde terug bij zijn voormalige team bij SV Budel.
Na drie jaar door te brengen bij de jeugd werd Koen op jonge leeftijd al overgeheveld naar het 1e elftal.. want talent is iets wat Koen had en dat liet hij dan ook zien ook, hij miste geen enkel duel en werd in zijn eerste jaar direct kampioen!
De ‘Maestro’ op het middenveld met een uitstekende techniek en spelinzicht speelde in zijn jeugdopleiding meerdere internationale toernooien, zowel in Nederland als in het buitenland, en thuis komen zonder resultaat kent Koen niet dus winst is datgene dat vaak behaald werd. Het voetballen op onbekende bodem was dus niet iets nieuws voor Koen.. Koen is iemand die de lijnen uitzet op het veld en voorop gaat in de strijd, iets wat zijn coach in de VS dus ook opmerkte! Koen werd namelijk gekozen als eerste aanvoerder van de Skyhawks.. wij stelden hem een aantal vragen over zijn aanvoerderschap.

 

 

 

Je bent nu al tijdje aanvoerder van het team en draag dus een extra verantwoordelijkheid met je mee. Hoe ben je eigenlijk aanvoerder van het team geworden?
Goede vraag haha, ik denk gewoon de juiste dingen doen zowel binnen als buiten het veld. Ik had ook een vrij goed eerste seizoen gedraaid en nadat alle seniors waren vertrokken, werd ik gevraagd om aanvoerder te worden. Ik had al wel een beetje een voorgevoel dat ik weleens aanvoerder kon gaan worden in mijn tweede seizoen hier bij Point University, maar het blijft  natuurlijk altijd wel een goed gevoel als een coach naar je toe komt om je dat te vertellen.

 

 

Heb je het leiderschap altijd al in je gehad? Waaraan merk je dat aan jezelf als speler en persoon?
Ik ben in ieder geval altijd iemand geweest die graag zijn mening geeft over het spelletje en ik zeg ook wel gewoon wat ik denk over spelers en over het team. In de jeugdteams ben ik af en toe al weleens aanvoerder geweest. De laatste jaren in Nederland was ik vaak veruit de jongste speler in het team dus dat is toch anders. Voordat ik de overstap naar Amerika maakte was ik iemand die vooral goed om zich heen keek maar dat niet altijd gebruikte om teamgenoten te coachen. Voor mijn gevoel ben ik daar de laatste twee seizoen wel flink in vooruit gegaan. Nu ik hier een vrij belangrijke rol in het team heb probeer ik die gewoon zo goed mogelijk in te vullen op mijn eigen manier.

 

 

 

Wat voor type captain ben je in en buitenveld? Iemand die het team op sleeptouw neemt en voorop in de strijd gaat of iemand die de lijnen uitzet en het overzicht houdt?
Gewoon een vrij nuchter iemand (vergeleken met de jongens uit andere landen), die in ieder geval altijd 100% geeft. Ik probeer het overzicht te bewaren en lekker te voetballen. De laatste twee seizoen hier in Amerika heb ik wel geleerd om een team tactisch sterk neer te zetten, te organiseren en spelers te coachen. Verder probeer ik met passes het spel van ons team te bepalen en laat ik me niet snel gek maken.

 

 

 

Welke taken draagt een aanvoerder met zich mee in het veld? Voel je een bepaalde druk als je de band om hebt? Wat verwacht de coach van je als captain?Niet te gek veel, gewoon zorgen dat iedereen lekker scherp begint aan een wedstrijd/training en gefocust blijft. Natuurlijk wordt van een aanvoerder verwacht dat hij wat meer coacht en het team neerzet, dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te doen.

 

 

 

Heb je als captain zijnde een hogere positie binnen het team?
Natuurlijk, praat je wat vaker met de coach, geef je mening wat vaker of zeg je iets tegen het team, maar verder moet je als aanvoerder ook gewoon zorgen dat je elke wedstrijd goed speelt en keihard werkt net zoals alle ander spelers.

Je hebt al wat routine opgebouwd als captain! Wat zou je jongens en meiden meegeven uit ervaring als tip voor potentiële captains?
Nou nou ervaring, ik ben ook pas een half jaartje aanvoerder hier haha! Ik denk gewoon doen wat je altijd al deed voordat je een aanvoerder was, niet afwijken en zorgen dat je met iedereen in je team overweg kunt dan komt het allemaal vanzelf goed.

 

 

Goed om te zien dat je prima af gaat als aanvoerder van Skyhawks! Zet dit door.. we houden je prestaties hier in de gaten! Benieuwd naar meer avonturen en prestaties van onze talenten? Check onze Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.