Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

De campus van de Liberty Flames!

De campus van de Liberty Flames!

Het leven op de campus van de Liberty Flames! De campus van de Flames is gevestigd in Lynchburg, Virginia en is momenteel de thuisbasis van zowel Charlotte Vaanhold als van Moniek van Aarle! De dames hebben hier de tijd van hun leven en dus leek het ons interessant om meer te brengen over hoe de campus van Liberty University eruit ziet en hoeveel faciliteiten de school kent.. daarnaast komt de stad zelf (Lynchburg) ook nog aan het licht!

 

 

 

Lynchburg is een stad in Virginia en telt ongeveer zo’n 80.000 inwoners en is een stad met een rijke historie, Lynchburg kent dus veel bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn! Hierbij denkend aan de ‘Crabtree Falls’, dit is de langste waterval ten oosten van de Mississippi-rivier. Het naastliggende pad leidt wandelaars langs een 1,7 mijl lange wandeling met een prachtig uitzicht op de vijf watervallen! Daarnaast kent de stad ook een natuur zone, zo zijn er verschillende parken in Lynchburg die het bewonderen zeker waard zijn. Zoals al gezegd kent de stad ook een rijke geschiedenis, denk hierbij aan het D-Day monument of het Point of Honor monument. De meest bezochte plek in de stad is ‘The Old City Cemetery’, dit is namelijk de enige openbare begraafplaats in heel Lynchburg. Lynchburg kent ook het grootste meer van heel Virginia namelijk het Smith Mountain Lake, het meer kent een kustlijn van zo’n 500 mijl. Lynchburg kent dus ook een van de grootste universiteiten van de VS namelijk Liberty University…

Liberty University is een school met maar liefst 110.000 (!) studenten.. een school die dus enorm bruist en waarbij de faciliteiten enorm zijn. De school voorziet in veel verschillende sporten en staat dus bekend om hun grote stadion voor baseball, basketball en natuurlijk het Williams Stadium dat gebruikt wordt voor American Football.

Williams Stadium
Het Williams Stadium bestaat al bijna 30 jaar en heeft plaats voor zo’n 25.000 toeschouwers. Elke keer dat er een wedstrijd gespeeld wordt op deze grond maakt dat een geweldige dag ervaring, er zijn hier dan ook enkele van de meest memorabele momenten in de geschiedenis gebeurd. Het stadion staat er al sinds 1989 en heeft in 2010 een grote facelift gekregen, zo kwamen er meer zitplaatsen (uitbreiding naar 19.200 zitplaatsen) en kwam er een vijf verdiepingen hoge Williams Stadium Tower te staan. De toren was voorzien van 18 luxe suites voor de atleten en ook kende het een volledig mediacentrum en uitgebreide concessies en toiletten aan de westkant van het stadion! Tot slot werd er ook nog een nieuw AstroTurf-speeloppervlak geïnstalleerd voor een verbeterd spel voor de atleten van Liberty.

Voor het begin van vorig seizoen heeft het stadion weer een transformatie gekregen, zo wordt de zitcapaciteit verder uitgebreid naar 25.000. Ook is er een nieuw scorebord gekomen en zijn er meer eetgelegenheden. Daarnaast werd er ook nog een splinternieuw indoor trainingscentrum neer gezet, het project kostte zo’n 29 miljoen dollar en biedt de Flames een volledig oefenveld inclusief eindzones. Tijdens Liberty’s drie decennia van competitie op het FCS-niveau, werd Williams Stadium een ​​van de meest gevreesde faciliteiten ter plaatse in het land. Liberty staat jaarlijks gerangschikt in de Top 10 van het land waar hij thuis woont en helpt de Flames acht conference titels te behalen.

 

 

 

Athletics Center
Liberty University heeft net als het meerendeel van de scholen een Ahtletics Centre. Het centrum combineert een academisch studiegebied met een ultramoderne revalidatie-, kracht-, en conditioneringsfaciliteiten, academische en administratieve kantoren en een technische ruimte voor de student-athletes. De faciliteit is ontworpen als de centrale hub voor Liberty Athletics en bevat een Olympische sport-gewichtsruimte en een atletiektrainingsfaciliteit voor korte- en langetermijnrehabilitatie van Liberty NCAA Division I student-atleten. Het gebouw met drie verdiepingen herbergt ook een technische ruimte om de Olympische sporten van Liberty te bedienen.

 

 

 

Vines Center
Naast dit indoor centrum kent het ook nog een indoor sporthal voor de sporten basketball en volleyball. Deze twee sporten zijn enorm in de VS en hier wordt dan ook flink geld in geïnvesteerd! Het Vines Center is in 1990 neer gezet en is dus de thuishaven van het mannen/vrouwen basketball en volleyball. Het centrum heeft plek voor ruim 9.500 toeschouwers en die zitten er dan ook! Daarnaast wordt dit stadion ook gebruikt voor concerten. Het Vines Center beschikt over een fitnessruimte, trainingsruimte, eetruimte, basketball coaching offices en een ingebouwde TV-studio.

 

 

 

Osborne Stadium
Ook vorziet de school in mannen en dames voetbal, de faciliteit die hiervoor is aangelegd kent een complex met 1000 zitplaatsen en een volledig functionerende persruimte waar ook een stand is voor videostreaming! Alle duels worden dus vast gelegd en zo kun je alle doelpunten en assist terug kijken, daarnaast worden deze beelden natuurlijk gebruikt voor analyses na een duel. Naast het veld bevat het ook nog een Soccer House waar de dames en heren zichzelf kunnen omkleden en klaar stomen voor de clash die gaat komen!

 

 

 

Liberty Field Hockey
En dan het terrein van Charlotte en Moniek! Het Liberty field hockey field dient als thuisveld voor de duels van de Flames, dit veld is in 2011 geopend. Het Poligras Olympia Coolplus is een oppervlak op waterbasis dat de voorkeur geniet voor de veldhockeywedstrijden. Het veld is omringd met zes waterkanonnen om het veld te dekken. De blauwe grasmat schetst het veld, terwijl het woord Liberty het laatste detail aan de zijlijn aangeeft. Dit veld wordt niet alleen gebruikt voor de wedstrijden van de hockeydames maar ook dient dit veld voor de Lacrosse wedstrijden! Bij deze faciliteit bevindt zich ook nog een Field House waar de dames zich kunnen omkleden en kunnen voorbereiden op hun duel.

 

 

 

Liberty University kent ook faciliteiten voor de sporten tennis, golf, atletiek en zwemmen. Zo kent het complex vijf tennisbanen voor de tennis(st)ers en een enorme hal waar de meest nieuwe zwembaden liggen.

 

 

 

Dit was in een notendop weergegeven wat voor sport en wat voor faciliteiten de campus aanbiedt! Zou je een kijkje van binnen willen nemen? Dat kan.. door hier te klikken kun je een virtual tour maken over de campus!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.