Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Bryan Iliohan vertelt over zijn “American Dream” in Californië

Bryan Iliohan vertelt over zijn “American Dream” in Californië

Deze keer gingen we in gesprek met Bryan Iliohan. Bryan speelt en studeert als sophomore bij de California Baptist University. Bryan vertelt over zijn keuze om naar de VS te gaan, over de showcase, over zijn eerste indruk van Amerika, over zijn leven als student-athlete in Californië en nog veel meer.

Zou je je even willen voorstellen, zodat de lezer een goed beeld krijgt van jou?

Mijn naam is Bryan iliohan en ik ben 21 jaar oud. Ik ben een sophomore (2e jaars student) op de school: California Baptist University, een D1 school. Voordat ik de keuze maakte om naar Amerika te vertrekken, speelde ik bij Fc Lisse. Fc Lisse is een 3de divisie zaterdag team. Ik zit momenteel in mijn allereerste semester hier in Amerika, omdat ik een transfer student ben. Ik heb hiervoor 1 jaar gestudeerd aan de Hoge school van Amsterdam. Dus ja, je kan nog steeds naar Amerika vertrekken als je al een opleiding bent begonnen en hier heeft Kingstalent mij heel erg mee geholpen.

 

Waarom heb je ervoor gekozen de overstap te maken naar Amerika?

Ik heb gekozen om de overstap naar Amerika te maken omdat, ik iets anders wou in me leven en een avontuur aan te gaan. Ik was toen 20 toen ik de keuze maakte om naar Amerika te vertrekken en ik dacht bij mezelf dit is het perfecte moment om de wereld te ontdekken en een avontuur aan te gaan. Buiten dat is de combinatie sport en school veel beter dan in Nederland. In Nederland zijn het 2 aparte dingen in je leven, en hier in Amerika is het zo goed gecombineerd dat je tijd genoeg hebt voor je huiswerk en je lessen. Ik weet nog wel dat ik thuis kwam in Nederland na een lange dag school, ging je je huiswerk doen of leren voor een toets en dan moest je in de avond nog trainen. Dat was soms veelte veel, maar hier in Amerika is dat totaal niet zo.

Hoe is uiteindelijk de overgang tot stand gekomen? Speelde de showcase een grote rol hierbij?

Ik speelde in December op de showcase van Kingstalent. Op die showcase waren er een stuk of 40 á 50 coaches aanwezig die speciaal in Nederland zijn om ons te zien voetballen. Nadat je de wedstrijden hebt gespeeld krijg je en briefje waarop de scholen staan die graag een gesprek met je willen. Ik had na deze dag zo een stuk of 10 scholen die met mij een gesprek wouden hebben. Dus, op deze dag kan je heel veel scholen krijgen die geïnteresseerd in jou zijn. Ik raad het daarom ook zeker aan op om deze showcase te gaan spelen! Want zo is mijn overgang ook uiteindelijk tot stand gekomen.

Hoe reageerden je teamgenoten van FC Lisse toen je je vertrek kenbaar maakte?

Toen ik mijn vertrek kenbaar maakte was iedereen heel erg positief. Iedereen zei ook tegen mij dat dit een ongelooflijk vet avontuur wordt en sommige spelers waren zelfs jaloers op me. Dit is namelijk een avontuur die je je hele leven bijstaat en dit ga je nooit vergeten

Het was een hectische zomer. Hoe heb je dit beleefd?

Het was een hele hectische zomer allemaal dankzij het virus. Het was voor een lange tijd nog spannend en de vraag of ik nog überhaupt wel het vliegtuig kon instappen om te vertrekken naar Amerika, uiteindelijk kwam dan het bevrijdende woord dat de internationale studenten mochten vertrekken naar Amerika. Maar des ondanks het virus en de onzekerheid kwam Kingstalent 1x in de week met een update met hoe het er nu voor staat en hun visie op alles met betrekking tot het virus. Dit was heel erg fijn, want dan weet je een beetje wat er speelt en je werd goed op de hoogte gehouden. Omdat het bevrijdende woord dat internationale studenten mochten reizen naar Amerika moesten ik en mijn familie best wel snel schakelen. Ik moest snel een afspraak bij de Amerikaanse ambassade maken, ticket boeken, alles in orde hebben dus dat was best wel hectisch, maar ik zit nu in Amerika dus alles is uiteindelijk goed gekomen.

Wat zijn jouw verwachtingen van het avontuur? En zijn je verwachtingen tot nu toe uitgekomen?

Mijn verwachtingen van dit avontuur is dat je heel veel van Amerika gaat zien, omdat je veel aan het reizen bent en dat je ook heel veel nieuwe vrienden maakt. Mijn verwachtingen zijn om eerlijk te zijn nog niet uitgekomen, dit omdat ons seizoen is verzet naar het spring semester. Dus momenteel zijn we volop in de voorbereiding voor dit seizoen, met helaas alleen nog maar trainingen omdat we geen wedstijden mogen spelen tegen andere teams dankzij het virus. Maar als eenmaal het seizoen begint dan zullen mijn verwachtingen wel uitkomen. Er zit ook zeker wel een voordeel aan alleen maar trainen, en dit is dat we in het weekend gewoon vrij zijn. Ik en mijn kamergenoten maken dan meestal een trip. Zo zijn we al naar Los Angeles geweest en San Diego en allerlei verschillende mooie stranden, want California heeft genoeg stranden en er valt genoeg te doen hier.

 

 

Wat was dan je eerste indruk toen je aankwam Amerika? Werd je direct goed opgevangen door de coaching staff en je teamgenoten?

Toen in eenmaal aankwam op LAX airport moest ik eventjes wachten, want mijn assistent coach kwam me ophalen. We moesten een klein uurtje rijden naar Riverside waar de Universiteit is. Eenmaal aan gekomen op campus moesten we een paar dingetjes regelen, zoals je ID-kaart waarmee je eigenlijk alles mee doet. Dit is je sleutel voor je kamer, je kan hier eten en drinken mee halen, je komt met je ID-kaart overal in. Na dat we dit hadden geregeld bracht mij coach me naar mijn kamer. En met mijn kamer heb ik echt heel veel geluk, het is eigenlijk niet eens een kamer het is meer een appartement. Het appartement is super mooi en super groot. We hebben 3 badkamers, 3 slaapkamers een keuken en een woonkamer en we zijn met ze 4’en. En het is gebouwd in 2019 dus alles is nog helemaal nieuw.

Toen ik aankwam waren er pas 5 teamgenoten. 1 Duitser, 1 Zweed, 2 Australiërs en 1 Spanjaard en die jongens vingen mij heel goed op. Ze legde mij alles uit hoe hier alles werkt en ze lieten mij campus zien. Deze jongens wonen ook in hetzelfde gebouw als ik en daar ben ik nu iedere dag mee. Je maakt nieuwe vrienden hier die overal ter wereld wonen en dat is leuk om te zien. Zo maak je ook goeie connecties als je bijvoorbeeld naar Australië wilt dan kan je gewoon bij je vrienden overnachten en dan hoed je geen hotel te boeken.

Hoe is het om te leven als student-athlete in Californië? Kijk je ons een kijkje geven hoe een gemiddelde dag eruit ziet als student-athlete?

Het leven als een student-athlete in Californië is echt super. Hoe mijn dag eruit ziet verschilt natuurlijk per dag. Bijvoorbeeld op een Maandag en een Woensdag hebben wij ochtend training om 7:30 dus dan moet ik heel vroeg mijn bed uit. We zijn dan klaar met trainen rond 9:00 en mijn eerste les is om 10:45, meestal blijf ik dan wat langer op het veld om extra dingetjes te doen en daarna ga ik naar de Athletic training room om mijn benen te laten behandelen, meestal gebruik ik een soort van compressie broek die vacuüm zuigt om je benen en dan weer los laat, dit stimuleert je bloed omloop in je benen en nadat je klaar bent voelen je benen weer als nieuw. Nadat ik mezelf heb laten behandelen ga ik naar huis om me klaar te maken voor me online les die begint om 10:45 en duurt tot 11:45 daarna heb ik nog 1 online les van 12:00 tot 13:00 en dit zijn mijn lessen op Maandag, Woensdag en Vrijdag. Nadat ik klaar ben met mij lessen pak ik mijn fiets en rijd ik naar campus om wat lunch te halen om dat thuis op te eten en wat huiswerk te maken. En om 4:30 hebben wij weights dus dan gaan we naar de sportschool met het team om wat krachtwerk te doen. Wij hebben hier op campus 2 sportscholen. Eentje is voor alle studenten en eentje is alleen voor de atleten, die is niet normaal mooi. De faciliteiten zijn echt top hier. Na de sportschool halen we meestal een proteïne shake en chillen we hem eventjes in de lounge. En rond 6/7 uur halen we ons avondeten en dat eten we dan met ze alle gezellig op in het restaurant op school. En vervolgens gaan we naar huis om een film te kijken met mijn kamergenoten of we spelen fifa. En dan gaan we weer naar bed om ons klaar te maken voor een nieuwe dag.

 

 

Wat voor studie volg je op dit moment in Amerika?

Mijn Major is Business administration en ik focus me daarbij op real estate. En het bevalt me tot nu toe erg goed

Wanneer is jouw Amerikaans avontuur geslaagd?

Mijn Amerikaanse avontuur is geslaagd als ik mijn diploma heb. Voor de rest wil ik graag nog heel veel mooie plekken bezoeken zoals New York en Las Vegas en nog veel meer. En om eerlijk te zijn is mij avontuur geslaagd als wij onze conference winnen. Ik denk dat we dit jaar in staat zijn om leuke dingen te doen met het team omdat we een aardig team hebben. Als je een conference wint krijg je namelijk een champions ring en dat zou echt super vet zijn.

Wat zou je iemand willen die nog twijfelt om naar Amerika te vertrekken mee willen geven?

Voor iemand die twijfelt om naar Amerika te gaan zou ik als advies geven om contact te zoeken met een student-athlete die al in Amerika is en dus dit avontuur al aan het beleven is. Je moet jezelf ook afvragen of je een avontuur wilt aangaan die je je hele leven bij blijft, dit was een belangrijke reden voor mij om te gaan. Ik wou namelijk meer van de wereld zien. Als jij iemand bent die twijfelt om naar Amerika te gaan of je hebt vragen, mag je die gerust aan mij stellen. Mijn Instagram is Bryanilio. Ik help je graag om alle vragen te beantwoorden en je nog meer te vertellen over mijn keuze en mijn leven hier.

 

 

Wij willen Bryan graag bedanken voor het leuke interview en wensen hem natuurlijk nog veel succes en plezier in de VS! Mocht je interesse hebben in een avontuur in de VS, maak dan gebruik van het aanbod van Bryan. Hij kan je precies vertellen hoe het is en wat je het beste kunt doen!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.