Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Britt Tönis wordt een Blue Raider!

Britt Tönis wordt een Blue Raider!

Aankomend seizoen verlaat Britt Tönis FC Berghuizen voor de Blue Raiders van Lindsey Wilson College in Amerika.

Foto – Rene Rijnbergen

Britt begon met voetbal bij haar lokale voetbalclub CVV Sparta Enschede toen ze 12 jaar oud was. De snelle, multifunctionele speelster wist daar maar liefst 40 doelpunten te maken in een half jaar tijd. Nadat ze vervolgens jaren met vriendinnen voetbalde in de vierde klasse vond ze dat het in augustus 2014 tijd was om het hogerop te zoeken. Zo vertrok zij naar het eerste dameselftal van FC Berghuizen en kwam ze uit in de landelijke hoofdklasse. In het seizoen 2017/2018 mocht zij meerdere malen meedoen bij FC Twente Vrouwen en maakte ze daar haar debuut en maakte zij vele minuten tijdens oefenwedstrijden.

Haar sterke punten zijn onder andere haar snelheid, haar uitstekende trap en haar uithoudingsvermogen. Haar favoriete positie is linksback, maar ze kan ook uit de voeten als linkshalf of linksbuiten door haar snelheid.

Foto – Rene Rijnbergen

De Blue Raiders komen uit in de Mid-South Conference en spelen tegen andere scholen als de Cumberlands en Shawnee State. Het afgelopen seizoen wisten de Blue Raiders alle acht hun wedstrijden te winnen en eindigde ze bovenaan in de Conference!

Weet het team van Britt Tönis dit volgend jaar te evenaren? Wij kijken er iniedergeval naar uit om haar te zien schitteren in het tenue van de Blue Raiders en zullen haar op de voet blijven volgen.

Volg onze instagrampagina @kingstalentnl voor alle informatie rondom onze talenten in Amerika en mis niets!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.