Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Britt Klein Lankhorst vertelt over haar eerste weken in Amerika

Britt Klein Lankhorst vertelt over haar eerste weken in Amerika

Britt vertelt ons in een blog over haar eerste weken in Florida, haar nieuwe team en haar eerste wedstrijden.

De eerste weken hier in Amerika bevallen mij super goed! Ik zit hier in het noorden van Florida waar het elke dag zo’n 30 graden is en de zon schijnt. Zo af en toe onweert het wel super hard en valt er zoveel regen dat de straten onder water staan, best indrukwekkend. Ik woon in een dorm met meerdere gedeelde appartementen met een zwembad in de tuin en op 10 minuten rijden van het strand. Ikzelf deel mijn appartement met twee Franse meiden en 1 meisje uit Suriname die ook Nederlands spreekt. Zij zitten alle drie bij mij in het volleybalteam. Het is erg fijn dat we dezelfde cultuur hebben en kunnen super goed met elkaar opschieten. Ook is het erg fijn om af en toe gewoon even Nederlands te kunnen praten. We hebben allemaal een eigen slaapkamer met inbouwkast en we delen twee badkamers, een keuken en een woonkamer. De rest van ons team woont ook bij ons in het gebouw wat super gezellig is. En sorry papa en mama, maar ik vind het heerlijk om op kamers te wonen!

 

We hebben een super internationaal team wat ik persoonlijk heel leuk vind. Naast de Amerikaanse meiden en dus de twee Franse meiden en het meisje uit Suriname, hebben we ook nog twee meiden uit Puerto Rico, 1 uit Mexico en 1 uit Servië. Dit is super gezellig, maar soms ook wel een klein beetje chaos wanneer er Engels, Spaans, Frans, Servisch en Nederlands in het veld gesproken wordt.
De eerste weken hier stonden vooral in het teken van trainen en meetings. We trainen hier 3 keer per dag, 1x kracht/conditie en 2x met de bal. De reden dat we zo vaak trainden was dat we maar 4 weken hadden om met z’n allen een echt team te worden voordat de eerste officiële wedstrijd was. Vorige week speelden we een oefen toernooi tegen 4 andere scholen uit de omgeving, hier hebben we 3 van de 4 scholen verslagen! Ook hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen het “Alumni team” van de school gespeeld en dik 3-0 gewonnen!

Het meest bijzondere dat ik tot nu toe mee heb gemaakt is dat vorige week dinsdag onze coach ons na de ochtendtraining om half 8 ’s ochtends mee naar de McDonalds nam, omdat we goed getraind hadden… Verder hebben we nog een hele hoop meetings gehad. Deze waren bijvoorbeeld over onze rechten als student hier op school en wat we moeten doen als we lastig gevallen worden door medestudenten of docenten. Daarnaast ook over onze verantwoordelijk heden als “student-athlete”, hoe wij ons op en buiten de campus moeten gedragen en hebben we de president van de college ontmoet!

Dit weekend begon het seizoen echt in Tampa! Dit was het eerste officiële toernooi dat we speelden en het bestond uit 3 wedstrijden. Toen we vrijdag aankwamen na een busreis van 6 uur moesten we gelijk de sporthal in. De eerste wedstrijd speelden we tegen de Island Rivers waarin we als team bij lange na niet ons niveau haalden en we helaas dus ook 3-0 verloren. Die nacht sliepen we in een mooi hotel en de volgende ochtend waren we enthousiast om aan onze tweede wedstrijd beginnen, deze was tegen Hillsborough Community College. Hier hadden we ook al tegen gespeeld tijdens het oefentoernooi en wonnen we wederom met 3-0. Het team waar we hierna tegen moesten waren de Hawks. Afgelopen jaar stonden zij in de top 5 van de regio. Ik was onder de indruk van hun niveau, maar onze coach vond dat wij wel kans zouden maken. Het was een erg sterk team en ik denk dat de gemiddelde lengte van hun meiden wel rond de 1.85m lag. Toch hebben we een erg sterke wedstrijd tegen hun gespeeld waarin wel zelfs 1 set wisten te pakken! De wedstrijd verloren we uiteindelijk met 3-1. En daarna mochten we met opgeheven hoofd, en zonder ook maar iets van de omgeving van Tampa gezien te hebben, weer met de bus terug naar huis.

Aankomende week hebben we onze eerste colleges en maar liefst 6 wedstrijden voor de boeg. Vacation is over and season started…

Britt, bedankt voor je blog en heel veel succes bij Florida State College dit seizoen!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.