Terug naar het overzicht
Awards

Britt Kabo verkozen tot National Offensive Player of the Week

Deze week is Britt Kabo niet alleen verkozen tot Offensive Player of the Week binnen de South Atlantic Conference maar ook op nationaal niveau. Woensdag 17 maart heeft de National Field Hockey Coaches Association dit bekend gemaakt.

Britt speelde afgelopen vrijdag met de Coker Cobra’s tegen University of Mount Olive. In het eerste kwart van de wedstrijd kwamen ze met 1-0 achter waardoor ze aan de bak moesten. Toch bleven ze gefocust en na iets meer dan 26 minuten spelen wist Britt de gelijkmaker binnen te schieten. Twee minuten later zette ze haar team zelfs op een 2-1 voorsprong. In het derde kwart scoorde de Cobra’s opnieuw, dit keer op aangeven van Britt. Om de wedstrijd echt te beslissen maakte ze in het laatste kwart van de wedstrijd ook nog de 4-1, dit was dan ook de eindstand.

Doordat de Cobra’s de wedstrijd volledig wisten om te draaien en Britt hierin een erg belangrijke rol speelde met twee doelpunten en een assist is ze verkozen tot Offensive Player of the Week in de South Atlantic Conference. Daarnaast is ze door de nationale vereniging voor hockeycoaches, NFHCA, verkozen tot National Offensive Player of the Week.

Naast de uistekende prestatie waarvoor ze is beloond met deze mooie awards is Britt Kabo ook nog eens opgenomen in de National Academic Squad van NFHCA. Dit is een team van student-athletes die academisch goed presteren. Om hierbij te horen moet je een 3.3 GPA (Grade Point Average) of hoger hebben over het eerste semester van 2020-2021.

Wat een geweldige prestaties Britt, gefeliciteerd!