Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Blog Bianca Troost: eerste indruk Angelo State Campus

Blog Bianca Troost: eerste indruk Angelo State Campus

Een blog is een handig middel om aan je lezers te laten zien wat mensen meemaken. Dat dacht Bianca Troost ook, toen zij eerder dit jaar naar Amerika vertrok om daar te gaan studeren en voetballen. Op haar website plaatst zij regelmatig blogs om jullie op de hoogte te houden van haar avonturen in Amerika. Lees hieronder haar eerste indruk van de Angelo State University in San Angelo, Texas. Veel leesplezier!

Leven op een campus is iets waar wij in Nederland niet bekend mee zijn. In Amerika weten ze niet beter en ze keken dan ook raar op toen ik vertelde dat wij dat helemaal niet kennen. In dit blog ga ik meer vertellen over hoe de Angelo State University campus eruit ziet en hoe mijn ervaring tot dusver is.

Eerste indruk

Nadat ik opgehaald was van het vliegveld reden we met de auto een rondje over de campus. Het was toen al donker. De gebouwen waren zichtbaar maar verder was er niet echt wat te zien. De volgende dag toen het weer licht was deden we dat nog even over. Dit keer gingen we in een aantal gebouwen wel naar binnen.

Wat me vooral opviel was dat de gebouwen erg groot waren. Ook waren de opleidingen erg gericht op een enkel gebouw. Zelf studeer ik een business opleiding en mijn lessen zijn altijd in hetzelfde gebouw. Alle business gerelateerde vakken worden in dat gebouw aangeboden.

Dorp

Op de campus is van alles te vinden wat je nodig hebt. Ben je op zoek naar een postkantoor, heb je school spullen nodig, nog opzoek naar een leuke trui, even een uurtje knallen in de sportschool of wil je wat eten. Je hoeft de campus niet te verlaten.

Het voelt een beetje alsof je in een dorpje woont. Heb je echt boodschappen nodig of speciale dingen dan moet je wel naar de supermarkt. Hiervoor moet je de campus verlaten. Op de afbeelding hieronder is een plattegrond te zien. Als je van links naar rechts wilt lopen ben je wel even onderweg. Om precies te zijn 1.5 kilometer. Gelukkig hoef ik niet zo vaak helemaal aan de andere kant te zijn. Daar kom ik later nog op terug.

 

Om de plattegrond iets beter te begrijpen zijn er verschillende kleuren gebruikt. De rode stippen zijn gebouwen waar je kan wonen. Je kan zien dat deze aan de zijkanten van de campus te vinden zijn. De gele stippen zijn gebouwen waar er les wordt gegeven. De blauwe stippen (vooral rechts onder) zijn de sport faciliteiten. Deze zijn niet enkel voor atleten. De tennisbaan (midden boven), het beachvolleybal veld en enkele andere faciliteiten zijn voor alle studenten beschikbaar. De groene stippen zijn alle restaurants of eetgelegenheden. Aan de linkerkant is een gebouw te vinden met veel verschillende eetgelegenheden.

Leven op de campus

Het leven op de campus bevalt mij tot dusver prima. Zeker als je geen auto tot je beschikking hebt is het de beste optie. Een aantal keer ben ik in de appartementen geweest die buiten te vinden zijn. Hier wonen de meeste teamgenoten en daar is wat meer ruimte. De kamers op de campus zijn redelijk klein en veel mensen verlaten de campus dan ook na een jaar. Ook zijn er op de campus wat meer regels waar je je aan moet houden.

Waar ben ik allemaal te vinden

Op de afbeelding hieronder is te zien van welke gebouwen ik regelmatig gebruik maak. Het slangvormige gebouw aan de rechterkant is mijn “dorm”. Texan Hall heet het. Hier heb ik een eigen kamer en deel ik een gezamenlijke woonruimte (waar we nooit zitten) en een badkamer met een andere studente. Hier vandaan wandel ik meerdere keren per dag naar “The Caf”. In The Caf eet ik mijn meeste maaltijden. Over het eten op de campus kom ik later nog terug. Mijn lessen vinden plaats in de “Rassman building”. Dit is de pijl linksboven.

Al mijn voetbal gerelateerde activiteiten vinden plaats bij de 2 onderste pijlen. De linker is het voetbalveld die alleen gebruikt wordt door ons team. Onze school heeft namelijk geen mannen voetbal team. De andere pijl wijst naar het “Junell Center”. Hier bevinden zich onder andere alle kantoren van de coaches, kleedkamers en sportzalen. In het Junell Center hebben wij ook onze krachttrainingen. Deze zijn alleen toegankelijk voor atleten. Wil je als normale student naar de sportschool? Dat is ook zeker geen probleem. Halverwege de campus is een grote sportschool waar alleen ASU studenten kunnen sporten.

 

Ik heb geluk dat alle gebouwen die ik nodig heb zich aan dezelfde kant van de campus bevinden. Hierdoor kan ik alles makkelijk aanlopen. Ik was van plan om een fiets te gaan kopen maar dit is voor deze afstanden niet nodig en kost misschien zelfs nog meer tijd met het op slot moeten zetten van je fiets. Wel zie ik regelmatig studenten op een skateboard voorbij komen. Een elektrische step zie ik ook wel eens en er is 1 iemand die zelfs een segway heeft.

Eten

Zoals op de plattegronden te zien is, zijn er veel groene stipjes. Dit zijn allemaal verschillende plekken om te kunnen eten met ook nog eens verschillend eten. Bekende bedrijven zoals Subway en Starbucks en ook nog genoeg onbekende zoals Chick-Fil-A en Roscoe’s den. Iedereen kan hier eten, zowel studenten als andere mensen. Studenten hebben hiervoor een ‘meal plan’ en andere mensen kunnen op een normale manier afrekenen. In totaal kan je bij 12 verschillende eetgelegenheden eten halen. Keuze genoeg dus!

Meal plan

Met een meal plan heb je een aantal maaltijden per semester. Er zijn verschillende soorten meal plans met ieder hun eigen aantal maaltijden. Welke soorten er zijn ga ik verder niet op in. Wel kun je begrijpen dat als je off campus woont dat je dan voor een meal plan kiest met minder maaltijden. Zelf heb ik een golden meal plan. Hiermee kan ik onbeperkt eten in The Caf. The Caf is een (all you can eat) restaurant met elke dag andere maaltijden en genoeg keus. Je kan zelf opscheppen dus je kunt precies uitkiezen wat je lekker vindt.

 

Naast de mogelijkheid om hier voor een onbeperkt aantal keer per dag naar binnen te kunnen kan ik nog 2x per dag eten bij 1 van de andere restaurants. Hiervoor gebruik je een “Swipe” van je studentenkaart. Van de extra swipes maak ik bijna geen gebruik omdat The Caf lekker dichtbij is en ik bijna nooit aan de andere kant van de campus moet zijn.

Freshmen 15

 

 

De mogelijkheid om elke dag onbeperkt te kunnen eten lijdt elke dag tot verleidingen. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander. Vooral studenten die voor het eerst uit huis gaan en op een campus gaan wonen komen in het eerste jaar aardig aan. De term “Freshmen 15” is dan ook in het leven geroepen omdat na onderzoek is gebleken dat eerste jaars studenten (Freshmens) ongeveer 15 pound aankomen. 15 pound staat gelijk aan 6.8 kilo. Ik kan goed begrijpen dat niet iedereen de verleidingen kan weerstaan als er elke dag pizza’s en burgers naar je staren. Toch heb ik geen last van extra gewicht. Regelmatig sporten helpt dan ook zeker mee!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.