Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bente Moormann versterkt de Bellarmine Knights

Bente Moormann versterkt de Bellarmine Knights

Bente Moormann gaat komend seizoen de Bellarmine Knights versterken. Ze zal naast spelen bij het hockeyteam van de Knights een studie gaan volgen in Amerika.

 

Bente komt uit een echte hockeyfamilie. Niet gek dus, dat ze op haar 5e zelf ook begon met hockeyen. Ze speelt al vanaf de jeugd bij AHC IJburg in Amsterdam. Vanaf haar 11e coacht Bente ook andere teams. Zo benut ze haar leiderschap kwaliteiten niet alleen op het veld, maar ook naast het veld.

Bij AHC IJburg is Bente een dragende kracht op het middenveld. Ze is ook onderdeel van de selectie van Noord-Holland. Bij IJburg maakte ze haar debuut voor het damesteam al op haar 14e. Vanaf dat moment speelt Bente elke week twee wedstrijden. Op zaterdag bij de onder-18 en op zondag speelt ze mee bij het damesteam.

 

Nu zal ze een dragende kracht worden bij Bellarmine University. Hier zal ze teamgenoot worden van Amber Hofenk, die volgend jaar alweer aan haar derde jaar begint, en Marit van der Bend, die dit jaar net als Bente de overstap gaat maken.

De Knights spelen wedstrijden tegen teams als Saint Louis, waar Demi Sahuleka speelt. En Appalachian State, waar Charlotte Bosma na de zomer voor uitkomt. Er zullen komend seizoen dus een aantal Head to head wedstrijden plaatsvinden tussen onze talenten.

Bellarmine University telt zo’n 3.200 studenten. De campus is gelegen in Louisville, Kentucky. Een stad met 600.000 inwoners, ongeveer net zo veel als Rotterdam. Het nieuwe thuis voor Bente na de zomer.

 

We wensen Bente veel succes en plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.