Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Basketballer Jasper van Deelen maakt de overstap naar Amerika!

Basketballer Jasper van Deelen maakt de overstap naar Amerika!

Vanaf de zomer van 2022 voegt Jasper van Deelen zich bij het basketbalteam van Sussex County Community College. Hij gaat zijn passie voor sport combineren als student-athlete in Amerika.

Jasper is pas op latere leeftijd begonnen met basketballen. Hij was 14 toen hij met basketbal, daarvoor speelde hij voetbal, tennis en deed hij aan judo. Na het spelen van deze trad hij toe tot basketbalclub Exercitia’73 om te spelen op een hoog regionaal niveau. Vanaf het seizoen van 2018-2019 speelt traint hij iedere week 4 tot 5 keer en is hij basisspeler bij zijn team. Na twee jaar in dit team gespeeld te hebben werd hij benoemd tot aanvoerder van het team. Het seizoen werd onderbroken door Covid-19, hierdoor zijn ze als 1e geëindigd in de competitie. Naast de basketbalwedstrijden en trainingen van zijn eigen team is Jasper op 17-jarige leeftijd assistent trainer geworden van de U14. Daarnaast nam hij deel aan JD-basketbalkampen onder leiding van oud-professionele basketballers, namelijk Jason Dourisseau en Matthew Otten. Op dit moment is Jasper bezig met een opmars naar het 3e hoogste regionale niveau bij het U22 team en is hij nog steeds aanvoerder.

vanaf de zomer van 2022 zal Jasper zijn teamgenoten in Nederland achterlaten om te gaan basketballen bij Sussex County Community College. Het basketbalteam van de Sussex Skylanders staat onder leiding van Tom Weiler. De laatste paar wedstrijden van de Sussex Skylanders zijn niet goed verlopen. Het basketbalteam bestaat op dit moment uit alleen maar Freshman. Jasper zal hier een mooie aanvulling op zijn, als eerste international bij het team.

We wensen Jasper heel veel succes en vooral veel plezier bij zijn Amerikaanse avontuur!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.