Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Back to back to back champions!” – Interview met Samantha Hulstaert

“Back to back to back champions!” – Interview met Samantha Hulstaert

Apache speelster Samanta Hulsaert is inmiddels gesetteld in Texas. Ze voetbalt en studeert aan Tyler Junior College. Wij hebben Samantha gesproken over haar bevindingen. Lees hieronder verder voor het volledige interview!

Waar kijk je het meest naar uit in dit avontuur?

Er zijn veel dingen waar ik naar uit kijk in dit avontuur, maar ik hoop vooral dat we dit jaar weer de Nationals kunnen bereiken en hier een mooie prestatie kunnen neerzetten! Verder kijk ik ook uit naar de hele combinatie tussen school en voetbal, wat allemaal super professional geregeld is! Daarnaast hoop ik natuurlijk veel nieuwe mensen te ontmoeten!

 

Waarom heb je besloten om dit avontuur aan te gaan?

Ik denk dat dit een hele mooie stap is op zowel sportief als academisch gebied. Op deze manier kan ik voetballend alles eruit halen en daarnaast ook een diploma halen. Het is echt een kans die je later niet zomaar nog een keer krijgt en daarom heb ik deze kans met beide handen aangepakt. Een onvergetelijke ervaring!

 

Hoe reageerde je omgeving op jouw avontuur?

Super enthousiast en trots! Ik heb enorm veel leuke reacties gekregen, wat mij zeker goed heeft gedaan. Iedereen was het er totaal mee eens en vond het ook goed bij mij passen.

 

Wat is de reden dat je voor deze school hebt gekozen?

Tyler Junior College heeft een heel breed programma en er is echt keuze voor iedereen. Daarnaast was mijn gesprek met de coach en andere teamgenoten super positief, wat de keuze alleen maar makkelijker maakte. Sportief gezien is de school als #1 gerankt in het vrouwenvoetbal. Ook dit maakte de keuze een stuk makkelijker. Ik hoop dat we dit seizoen dezelfde lijn door kunnen trekken.

 

Wat zijn je verwachtingen op academisch gebied?

Alles is nog nieuw en in een andere taal, dat wordt dus nog veel ontdekken. Voor mezelf wil ik gewoon goede cijfers halen, veel nieuwe dingen leren en mijn Engels verbeteren. Ik volg kinesiology en hoop daar veel in te leren!

 

En je verwachtingen op sportief gebied?

Ik hoop dat ik een enorme groei maak als speelster en belangrijk kan zijn voor het team. De afgelopen twee jaar hebben zij de Nationals gewonnen en we werken allemaal keihard om dit jaar weer zo’n mooie prestatie neer te zetten. Dat is iets waar je van droomt en elke training 100% geeft. Back to back to back champions!

 

Wat is voor jou het grootste verschil tussen leven in Nederland en leven in Amerika?

Ik denk dan toch hoe de mensen zijn en het eten. Iedereen is hier altijd super enthousiast en voor iedereen staat de deur open. De eerste dag toen 1 van onze roommates kwam, hebben haar ouders ons gelijk mee uit eten genomen en echt “texaans” eten laten proeven! Afgelopen week zijn we door een aantal teamgenoten en haar ouders uitgenodigd om een football game te kijken. Hier op de campus hebben we vrij veel keuze in wat je wilt eten, maar langs de snelweg zijn er eigenlijk alleen maar fast food restaurants. Het eten thuis, bijvoorbeeld gewoon groenten gemixt met aardappels, mis ik soms wel meer dan ik had gedacht ;).

 

Zijn er plekken in Amerika die je wil ontdekken?

Heel veel, Ik hoop nog veel andere grote steden te ontdekken. Wie weet wat er straks allemaal gepland staat!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.