Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Samantha Hulstaert tweede Nederlandse aanwinst voor de National Champions

Na Tami Groenendijk zal ook Samantha Hulstaert de overstap maken naar Tyler Junior College, om te gaan spelen voor de Apaches.

Samantha begon pas op haar negende met voetballen bij haar lokale club genaamd FC Binnenmaas. Door haar goede spel werd ze bijna bij alle teams gekozen als aanvoerder. Ze speelden in de jongens competitie om haar fysieke kracht en techniek te verbeteren. Dit bleek de juiste keuze, want na haar goede prestaties werd Samantha geselecteerd voor de o12 en o13 teams van de KNVB. Een aantal jaar later werd ze door SBV Excelsior gescout om in de o17 te komen spelen. In het seizoen 2018-2019 werd ze zelfs gekozen als tweede aanvoerder. Volgens Samantha kan het trainen nooit genoeg zijn en daarom trainde ze op zondag bij een speciale voetbalschool, om te werken aan haar techniek. Haar harde werk was niet voor niks, want in het seizoen 2018-2019 werd ze gevraagd om mee te trainen met het eerste elftal van SBV Excelsior. In het seizoen 2019-2020 speelde ze in de o19 waar ze aanvoerder was in de Top/ Hoofdklasse, het hoogste jeugdniveau voor meiden.

Samantha is van origine een verdedigster die kan spelen als laatste man of zelfs verdedigende middenvelder, maar speelt het liefst als centrale verdedigster. Een aantal sterke punten van Samantha zijn: haar spelinzicht, de 1 tegen 1 situatie, haar passing en schot, haar coaching kwaliteiten, haar winnaarsmentaliteit en het allerbelangrijkste is dat ze een teamspeelster is. Al deze eigenschappen maken Samanta tot een verdedigster die van grote waarde zal zijn voor de “Apaches”.

 

Tyler Junior College

Tyler Junior College is een school gelegen in Tyler, Texas. Het is één van de grootste community colleges in Texas met een leerlingenaantal van meer dan 12.500. Het heeft een campus van maar liefst 58 hectare groot. Er is dus genoeg te zien voor Samantha als zee aankomt op haar nieuwe school. Bovendien is er aan faciliteiten geen gebrek en zal Samantha zich wanen in de wereld van een profvoetbalster.

 

Tyler Junior College Apaches

De sportteams die de school vertegenwoordigen worden ook wel de “Apaches” genoemd. Het dameselftal van de school is altijd goed vertegenwoordigd. Op dit moment is het Women’s Soccer Program van de school zelfs National Champion van de NJCAA. Het is een team waar Samantha met haar kwaliteiten goed tussen zal passen.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat ze met sterke verdedigende spel van toegevoegde waarde zal zijn voor de “Apaches”. Hopelijk kan ze haar team volgend seizoen wederom naar het nationaal kampioenschap helpen. Wij wensen Samantha heel erg veel succes en vooral veel plezier in de VS.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.