Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

ACC All Conference – Mathijs Swaneveld

ACC All Conference – Mathijs Swaneveld

Dat deze doelman talent had werd al gauw opgemerkt.. hij keepte in de jeugd van SBV Excelsior waarna hij de overstap maakte naar Sparta Rotterdam waar hij 6 jaar onder de lat heeft mogen staan. We hebben het dan natuurlijk over Mathijs Swaneveld! Mathijs maakte afgelopen zomer, na een korte tussenstop bij Jodan Boys, de overstap naar Virginia Tech om hier studie en sport te gaan combineren. Mathijs is terecht gekomen in een van de zwaarste conferences.. toch weet de talentvolle doelman zich te onderscheiden en is hij de onbetwiste nummer 1 onder de lat bij de Hokies! Swaneveld heeft na zijn eerste seizoen ook zijn eerste award binnen gehaald..

 

 

De Hokies begonnen uitstekend aan pre-season door de eerste zes wedstrijden de winst te pakken, Swaneveld wist zich in deze wedstrijden meteen te onderscheiden en werd meerdere malen verkozen tot man-of-the-match. De competitie begon voor de sluitpost met een échte derby, namelijk de streek derby tegen de University of Virginia.. een spannend duel werd het. De Hokies wisten binnen de minuut nog de 3000 toeschouwers direct op de banken te krijgen door de openingsgoal te maken! Toch viel een minuut later alweer de gelijkmaker.. deze stand bleef het resterende deel van de wedstrijd op het bord staan en dus eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Toch kan Swaneveld terugkijken op een sterk optreden door met 3 reddingen de Hokies in de wedstrijd te houden.
Het volgende duel is een ware test voor Mathijs want de nummer 1 van het land Wake Forest komt op bezoek.. de Hokies komen al vroeg in de wedstrijd met 10 man te staan en worden dus met de rug tegen de muur gedrukt. Toch komen de Hokies dankzij een strafschop op voorsprong en dus wordt deze voorsprong met man en macht verdedigd om voor een stunt te zorgen.. Mathijs verricht maar liefst 7 reddingen en lijkt dus niet te passeren! Toch gaat het in de slotfase mis en wordt er alsnog met 1-2 verloren van de nummer 1.

 

 

 

Deze 2 wedstrijden staan symbool voor het seizoen van de Hokies en steeds valt het net de verkeerde kant op.. maar de overwinningen komen van zelf! De wedstrijden tegen William & Mary en tegen de nummer 15 Notre Dame geven enorm veel vertrouwen aan de mannen van Virginia Tech. William & Mary wordt met 4-0 verslagen, mede dankzij een heel sterk optreden van Swaneveld die een assist geeft op de 3-0 en daarnaast ook nog een clean sheet pakt!
Met deze winst is het zelfvertrouwen flink bij getankt en dus reizen de mannen met een goed gevoel af richting de clash met Notre Dame.. een pittig duel is wat het op voorhand lijkt. En dat blijkt het ook te worden want in de eerste helft komen de Hokies op een 2-0 achterstand door dat de 11 van Virginia Tech overklast worden door Notre Dame. In de 2e helft zijn de rollen totaal omgedraaid want de Hokies kwamen geweldig de kleedkamer uit en wisten het net 5x te vinden wat de eindstand op 2-5 zetten.. Hokies WIN!

 

 

 

Voor Mathijs en zijn mannen stevenen af op het eind van het seizoen.. een ding telt dus nog maar, deelnemen aan de NCAA Nationals! Aan de kwalificatie beginnen ze uitstekend tegen Syracuse met een 3-1 overwinning.. waarin Mathijs zijn team met 6 reddingen op de been houdt. De Hokies schoppen het uiteindelijk niet tot de finale maar worden aan de hand van hun ranking toch ingedeeld bij de Nationals! Fantastisch nieuws natuurlijk.. een seizoen waarin de Hokies gevochten hebben als leeuwen en waarin doelman Swaneveld zich meerdere malen heeft laten zien wordt beloond. Maar ook Mathijs zelf.. Mathijs is namelijk door zijn goede optredens verkozen tot ACC All-Conference speler! Congratulations!

 

 

Mathijs is met zijn team vrijgesteld van de eerste ronde maar maakt zich momenteel klaar voor de 2e ronde van de NCAA Nationals! Vanavond speelt hij zijn eerste duel tegen Charlotte.. zet het op Mathijs en we blijven het hier op de voet volgen. Ben je benieuwd naar meer avonturen van Mathijs of andere talenten? Volg ons dan op Instagram voor het laatste nieuws.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.