Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Parents

“Ze zit lekker in  haar vel en geniet van alle ervaringen” Interview met Joke Gerritsen

“Ze zit lekker in  haar vel en geniet van alle ervaringen” Interview met Joke Gerritsen

Demi Sahuleka is in Nederland aan het genieten van de winterbreak. Ze is dus weer tijdelijk terug op het ouderlijk nest. Wij spraken haar moeder, Joke, over haar bevindingen!

Als eerst, hoe is het met jullie? Wat vinden jullie er van dat Demi weer tijdelijk thuis is?

Het is altijd fijn om haar weer thuis te hebben. Ze brengt veel gezelligheid en heerlijk geklets met zich mee. Nu was het helemaal fijn omdat mijn vader vrij plotseling overleed. Demi heeft hem gelukkig voor die tijd gezien en gesproken. Ik had er niet aan moeten denken dat het gebeurde toen ze nog in Amerika was, zodat ze alleen maar afscheid had kunnen nemen zonder hem nog gezien te hebben. Dit soort zaken hebben we overigens wel besproken voordat ze vertrok naar Amerika.

 

Wat was jullie eerste reactie toen Demi vertelde over een avontuur in Amerika?

Ik was eigenlijk degene die haar het eerst attendeerde op deze mogelijkheid, een paar jaar daarvoor. Ik had er zelf dan ook niet meer over nagedacht totdat ze kwam vertellen dat ze een afspraak had bij KingsTalent.

Natuurlijk zit je niet te wachten dat je dochter met 17 jaar uit huis gaat en naar het buitenland vertrekt, maar we vinden wel dat je dromen moet hebben en vooral veel ontdekken in je leven. Dus toen de mogelijkheid er was hebben we haar vooral gesteund.

 

Hoe ervaren jullie Demi’s avontuur tot nu toe? Krijgen jullie veel mee?

We hebben veel contact via Whatsapp of Facetime. Sowieso voor en na de wedstrijd. We kunnen alles volgen en kijken eigenlijk alle wedstrijden. Ze belt meestal voor de wedstrijd en we hebben contact na de wedstrijd. Ze vindt het nog steeds fijn om even te praten  over de wedstrijd.

Ze heeft het erg naar haar zin en straalt dat ook uit. Hoewel ik haar mis, kan ik daar wel enorm van genieten. Ze doet nu wat ze het liefst doet, veel hockeyen. Vooral hoe Amerikanen met sport omgaan is een geweldige ervaring. Ze bouwt vriendschappen op met veel mensen over de hele wereld.

 

Op welke manier onderhouden jullie contact?

Zoals ik al aangaf, Via Whatsapp en FaceTime.

 

Zijn jullie al bij Demi op bezoek geweest? Of staat dit nog op de planning?

Door Corona is het natuurlijk lang niet mogelijk geweest. Nu moeten we het even zien. We gaan sowieso een keer, maar er is nog niets gepland.

 

Hoe is het om meerdere keren voor een langere periode afscheid te moeten nemen van elkaar?

Dat afscheid nemen blijft wel lastig. Ik kijk er dan ook altijd tegen op en ik heb er ook wel een paar dagen last van. Uiteindelijk vliegt de tijd wel om en is ze weer terug voordat je het weet.

 

Merken jullie dat Demi persoonlijk gegroeid is? Zo ja, waar merken jullie dat aan?

Dat zeker! Ze was altijd wel vrij zelfstandig, maar zoals ze nu zaken aanpakt merk je wel dat ze heel volwassen is geworden. Als bijvoorbeeld de vlucht vlak voor vertrek wordt gecanceld dan lost ze dat zelf op. Ook teruggave /vergoeding na de tijd pakt ze dan heel zakelijk op.

 

Waar zijn jullie het meest trots op?

Hoe ze als 17 jarige naar een land vertrok waar ze niemand echt kende. Ze doet het goed op school, ook na de overstap vorig jaar naar een hogere universiteit. Demi is behoorlijk dyslectisch en de verschillende talen waren erg lastig voor haar, maar het is haar wel gelukt om het Engels goed onder de knie te krijgen en op school goede resultaten te halen. Ze zit lekker in  haar vel en geniet van alle ervaringen.

 

Zijn er dingen die jullie mee willen geven aan ouders en/of talenten die eventueel twijfelen?

Zoals al vaker hier gezegd, vooral gewoon doen. Het is een unieke ervaring waar ze hun hele leven wat aan zullen hebben. Je hebt vaker spijt van dingen die je niet hebt gedaan dan van dingen die je hebt gedaan.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.