Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Parents

“Ze komen op een leeftijd dat ze hun eigen weg gaan.” – Interview met Lowies Spoormakers

“Ze komen op een leeftijd dat ze hun eigen weg gaan.” – Interview met Lowies Spoormakers

Liselotte Spoormakers vertrok afgelopen zomer naar North Carolina A&T University, waar zij haar dromen na gaat jagen. Wij spraken haar vader, Lowies, over zijn bevindingen!

Hoe is Liselotte op het idee gekomen om sport en studie te gaan combineren in Amerika? Wat was uw reactie hierop? 

Liselotte heeft een periode beachvolleybal gespeeld. Ze is toen wel eens benaderd door een scout uit Amerika om naar Amerika te komen. Ik denk dat daar toen het idee is ontstaan. Mijn eerste reactie was dat ze zich op school moest focussen en haar diploma moest halen en dat we dan wel verder zouden kijken.

Hoe heeft u het gehele traject ervaren wat uw dochter met KingsTalent heeft afgelegd? In hoeverre bent u hierbij betrokken geweest?

Wij zijn samen naar het kennismakingsgesprek geweest en daarna heeft Liselotte zelf het gehele traject doorlopen. We werden wel door Liselotte op de hoogte gehouden en waar we konden helpen, hebben we haar geholpen. Ook zijn we naar de bijeenkomsten geweest die KingsTalent organiseerde.

Hoe is het voor u om een langere periode afscheid te moeten nemen van Liselotte?

Tuurlijk is het lastig om voor een langere periode afscheid te nemen van je kind, maar ze komen op een leeftijd dat ze hun eigen weg gaan. Via sociale media hebben we vaak contact en blijven we op de hoogte van (bijna) alles wat ze in Amerika onderneemt. Erg fijn dat we zo contact met elkaar kunnen houden.

Wat is voor Liselotte de reden geweest om voor North Carolina A&T University te kiezen?

Uiteindelijk heeft Liselotte meerdere gesprekken gevoerd met de coaches van North Carolina A&T en hier hield ze dan ook een erg goed gevoel aan over. Van daaruit is de voorkeur voor deze school ontstaan en is er gezocht naar een passende studie. Zo is uiteindelijk de keuze gemaakt.

Zijn er voor haar vertrek bepaalde doelen gesteld samen of is hier niet specifiek over nagedacht?

Er zijn voor haar vertrek naar Amerika geen specifieke doelen gesteld. Ik denk als je dit avontuur aangaat dat je zoveel mogelijk moet genieten van alles wat er op je pad komt.

In hoeverre volgt u haar wedstrijden en heeft u haar eerste speelminuten al mogen bewonderen?

Wij proberen zoveel mogelijk van haar wedstrijden te kijken. We hebben een abonnement op Flosports, een streamingdienst, hier worden de wedstrijden rechtstreeks uitgezonden of kun je ze terugkijken in verband met het tijdsverschil. Het is mooi dat we haar zo kunnen zien spelen.

Wat mist u het meest aan uw dochter nu zij niet meer in Nederland is?

Wat ik meest mis aan mijn dochter is haar aanwezigheid in huis. En dat wij als ouders niet meer op de tribune kunnen zitten bij haar wedstrijden om haar vanuit daar aan te moedigen.

Heeft u al een reis naar Amerika gepland staan om uw dochter te bezoeken?

Op dit moment hebben we nog geen trip naar Amerika gepland staan. Aangezien Liselotte volgend jaar ook nog in Amerika zal blijven, is er nog geen datum geprikt. Maar de plannen zijn er zeker wel.

Tot slot, heeft u nog tips voor studenten en/of ouders die een stap richting Amerika overwegen?

Voor iedereen die de stap naar Amerika wilt gaan maken is het het belangrijkst dat je als ouders achter de keuze van je kind staat. Uiteindelijk is het namelijk toch een avontuur en ervaring die je samen aangaat.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.