Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Wingate Bulldogs versterken zich met Floris van der Bruggen!

Wingate Bulldogs versterken zich met Floris van der Bruggen!

Floris van der Bruggen zal komend jaar naar Amerika vertrekken om sport en studie te gaan combineren aan een Amerikaanse universiteit. Na een weloverwogen beslissing is de keuze van het talent van Fortuna Sittard gevallen op Wingate University, waar hij een heuse Wingate Bulldog zal worden.

 

Van der Bruggen heeft in de verschillende jeugdopleidingen zijn waarde en talent bewezen. Hij begon op 6-jarige leeftijd bij lokale amateurvereniging FC RIA. Vervolgens zette hij de stap naar FC Susteren waar hij al vanaf vroege leeftijd in hogere elftallen speelde dan zijn leeftijdsgenoten.
In seizoen 2014-2015 speelde Floris in Susteren O15, en dit seizoen was er eentje om niet te vergeten. Met maar liefst 31 goals in 22 wedstrijden en drie maal “Beste speler van het toernooi” in één seizoen liet Floris zien dat hij te goed was voor de amateurs. Een scout van Fortuna Sittard had hier dezelfde gedachte over en haalde Floris met ingang van seizoen 2016-2017 naar Fortuna Sittard.

Ook Fortuna Sittard kon niet om de kwaliteiten van Floris heen. Na slecht zes maanden in de O15 had hij al 6 goals en 7 assists, wat leidde tot het vervroegd doorstromen naar de O17. Aan het eind van het seizoen ging Floris mee naar de O19, terwijl hij eigenlijk een O17 speler zou worden.

Inmiddels is van der Bruggen bezig aan zijn vijfde seizoen bij de club uit Sittard, en hij is klaar om de Nederlandse velden in te gaan ruilen voor de Amerikaanse college-velden.

Floris is een harde werker, zowel op het veld als daarbuiten. Hij kan uit de voeten op de gehele rechterflank, maar is het sterkste als rechtsback. Met zijn fysieke (verdedigende) kracht, goede traptechniek en aanvallende instelling is dit een back die gevreesd wordt door menig buitenspeler.

Op school was presteren ook nooit een probleem. Floris wist zijn VWO te combineren met topsport, en beiden zonder problemen te balanceren. Hij rondde zijn VWO dan ook relatief eenvoudig af.

 

Komend jaar zal Floris van der Bruggen dus gaan sporten en studeren aan Wingate University. De Wingate Bulldogs spelen in de SAC Conference en zijn hier meestal één van de titelkandidaten. De school is gevestigd in Wingate, North Carolina en is omgeven door enkele stukken prachtige natuur. De school is op zowel academisch als sportief niveau van hoge kwaliteit en hoopt met Floris als versterking weer kampioenschappen te kunnen behalen.

Wij wensen Floris heel veel succes met de voorbereidingen  en alvast heel veel plezier in de Verenigde Staten!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.