Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Willemijn Boogert gaat voor een Amerikaans avontuur!

Willemijn Boogert gaat voor een Amerikaans avontuur!

Willemijn Boogert is de volgende Nederlandse aanwinst voor het hockeyteam van Syracuse University. Deze zomer is ze klaar om met haar diploma op zak te vertrekken naar Amerika om daar hockey en studie te gaan combineren aan de school in de staat New York.

Willemijn is een veelzijdige speelster die op meerdere posities inzetbaar is. Ze kan op alle posities op het middenveld en in de verdediging spelen, maar wanneer ze in het centrum staat komt ze het best tot haar recht. Ze heeft de nodige ervaring als speelster aangezien ze zich al op 6-jarige leeftijd aanmeldde bij NMHC Nijmegen. Hier heeft ze de jeugdopleiding doorlopen en kwam uit in de hoogste teams. In de O14-1 werd ze zelfs 5e op het nationaal kampioenschap en 3e in de zaal op het nationaal kampioenschap. Bij de O16 behoorde Willemijn tot de voorselectie van het Nederlands team in haar leeftijdscategorie. Momenteel speelt ze in het O18 team van de club uit Nijmegen maar na de zomer zal ze in het oranje tenue van Syracuse te bewonderen zijn.

Syracuse University is een van de bekendste universiteiten van Amerika en er studeren meer dan 20.000 studenten aan de school. De school kijkt uit over de stad Syracuse met een inwonersaantal van 700.000 mensen. Het hockeyteam van de school speelt in een opvallend oranje tenue en komt uit in de Atlantic Coast Conference. Het hockeyteam van de school presteert al jaren op het hoogste niveau en volgens de meest recentelijke Coaches Poll van de NFHCA staan ze op plek 11 op de ranglijst van beste teams in de VS.

Wist je dat Syracuse University nu nóg meer oranje kleurt nu Willemijn de vijfde(!) Nederlandse speelster die komend seizoen gaat hockeyen en studeren aan Syracuse University?

 

Wij willen Willemijn heel veel succes en vooral plezier wensen in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.