Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“We hebben er alles aan gedaan om zo ver mogelijk te komen” Mike Giannotta

“We hebben er alles aan gedaan om zo ver mogelijk te komen” Mike Giannotta

Mike Giannotta over zijn afgelopen seizoen, en het behalen van de nationals!

Hoe ziet de aanloop naar het toernooi eruit?

Het aanloop naar het toernooi ziet er niet echt anders uit dan andere dagen. Je gaat gewoon nog steeds naar de les en je moet nog steeds je huiswerk maken, zelfs als je onderweg ben naar het toernooi. Je ziet wel heel je school elke dag en iedereen vraagt over wanneer je naar nationals gaat, tegen wie we moeten, hoe wij ons voelen etc.

Hoe reis je naar de bestemming van het toernooi?

Onze eerste wedstrijd van het toernooi was in Nebraska. Samen met het hele team plus de staf reisden we 8 uur met een grote bus.

Hoe ziet je reisdag eruit?

De dag van vertrek moesten we bij de kleedkamers gereed staan om 7 uur. Nadat alle spullen in de bus lagen gingen we rijden. Na ongeveer 4 uur rijden zijn we gestopt bij st. Ambrose university om 2 uurtjes te trainen. Nadat iedereen gedoucht heeft gaan we gelijk de bus weer in om onze reis voort te zetten. Toen we eindelijk aankwamen in het hotel konden we onze eigen gang gaan, alleen je moest gaan slapen om 12 uur.

Hoe ziet je voorbereiding eruit in tegenstelling tot andere wedstrijden?

De voorbereidingen ziet er niet heel veel anders uit dan alle andere wedstrijden. Sinds we aan zijn gekomen in Nebraska verlaat je het team bijna niet. Wij hebben team activities zoals naar aan gamehall gaan, bible studies, met z’n alle eten en dat soort dingen.

Hoe ziet je gameday eruit?

Onze gameday begon met een team breakfast om 8 uur. Om 8:45 toen iedereen klaar was met eten, gingen een rondje lopen tot 9:15. Toen we terug kwamen hadden we onze game prep team meeting om alles over onze tegenstanders nog een keer te overleggen. Na de team meeting vertrokken we het hotel om 10:15 om lunch te halen en daarna gelijk door naar de wedstrijd die om 1 uur begint.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ wedstrijd en een wedstrijd in het tournament?

Qua wedstrijd is er niet echt veel verschil. Natuurlijk, je speelt op een prachtig veld waar je een paar keer op getraind heb, en er zijn bijna geen fans voor ons aangezien iedereen gewoon school had en omdat het best ver van onze school was, maar net voordat de wedstrijd begon waren er toch een paar mensen van onze school die kwamen kijken. Je merkt toch wel dat er een andere spanning aan deze wedstrijd zit, want als je verliest dan is het seizoen klaar en voor onze seniors kan dit misschien wel hun laatste college wedstrijd zijn.

Wat is het gaafst aan de nationals?

Het gaafst van nationals is het hele process denk ik toch wel. Wij zijn bijvoorbeeld kampioen geworden in onze competitie en we hebben de conference tournament gewonnen en dat was al heel gaaf, maar dit is niet het einde. Nadat je competitie klaar is ga je met heel het team de loting kijken om te zien tegen wie je speelt in nationals. Je weet dat deze team niet slecht zijn want hun hebben het ook tot de nationals gehaald. Dus ik heb niet echt een specifiek iets dat ik het gaafst vind, maar ik vond het gewoon een hele leuke ervaring. Je word een beetje behandeld als een prof.

Waar kijk je het trotst op terug in het seizoen?

Als ik terug kijk op het seizoen dan ben ik het meest trots op mijn team. Dit jaar hadden we een heel hecht team dat echt voelt als een familie. Als dit het geval is dan weet je dat je het ver gaat schoppen in het seizoen want iedereen werkt voor elkaar en niemand zit elkaar af te zeiken wat in heel veel teams gebeurd.

Waar kijk je het meest naar uit als het seizoen is afgelopen?

Waar ik het meest naar uit kijk na het seizoen is om even tot rust te komen. Ja het is hartstikke leuk om te voetballen, maar een seizoen hier is behoorlijk pittig met school en elke dag 1 of meerdere keren trainen en dan nog 2/3 wedstrijden per week is behoorlijk pittig. Ik ga het voetbal zeker missen na het seizoen maar ik denk dat ik en het hele team toch wel blij zijn dat we heel even rust hebben.

Heb je een bijgeloof, zo ja wat is deze dan?

Ik dacht altijd dat ik geen bijgeloof had, maar nu ik er goed over nadenk heb ik er toch wel 1. Ik ben een keer mijn waterfles kwijt geraakt en toen kwam mijn centraal verdediger naar me toe dat ik zijn fles kon gebruiken voor die wedstrijd. Deze wedstrijd heb ik de 0 gehouden en hebben we gewonnen, dus sinds dien gebruik ik zijn fles elke wedstrijd. Ondertussen heb ik een nieuwe fles maar voor elke wedstrijd ga ik toch even naar hem toe om zijn fles mee te nemen naar mijn doel.

Wat is het doel van jullie team?

Het doel van het team was kampioen worden, conference tournament winnen en een 3.2 team gpa halen. Dit is allemaal gelukt. We hadden niet echt een doel voor nationals, ons doel was alleen om nationals te bereiken. Nu we het bereikt hebben weten we hoe het allemaal in elkaar zit en gaan we er volgend seizoen zeker nog een keer heen en dit keer komen we verder.

Hoe ga je om met de spanning van deze wedstrijden?

Ik zelf word niet echt gespannen voor wedstrijden. Vaak heb ik gewoon zin om een wedstrijd te spelen. Heel soms voor een hele belangrijke wedstrijd voel ik wel een beetje spanning maar heb ik er vooral heel erg veel zin in.

Hoe kijk je straks terug op het seizoen?

Ik kijk terug op het seizoen met een goed gevoel. We hebben er alles aan gedaan om zo ver mogelijk te komen en iedereen had zo zijn rol erin. Ik ben blij dat ik met deze geweldige groep mocht werken afgelopen seizoen en gelukkig blijf bijna heel deze groep hetzelfde volgend jaar.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.