Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Vrijetrap specialist Edwin Vaas maakt volgende stap

Vrijetrap specialist Edwin Vaas maakt volgende stap

Voor Edwin Vaas volgen de ontwikkelingen zich in sneltreinvaart op. Waar hij vorig seizoen nog uitkwam in de derde klasse, stapte hij vorige zomer over naar eerste klasser Wilhelmina’08 uit Weert. Bij Wilhelmina speelt hij zich in de kijker voor zijn volgende stap; Amerika!

 

 

 

Daarnaast rondde hij vorige week zijn HBO opleiding af en is hij daadwerkelijk klaar om naar de VS te vertrekken! In augustus  vertrekt de middenvelder naar de Verenigde Staten om zijn opleiding te vervolgen in combinatie met topsport. Hij sluit aan bij de Lincoln Memorial University Railspitters men’s soccer team. Head coach Helio D’Anna, een coach met Braziliaanse roots, hengelde met succes naar Edwin’s diensten. Met D’Anna aan het roer kenden de Railspitters succesvolle seizoenen. Zo werd het vorig seizoen in de halve finale uitgeschakeld in het South Atlantic Conference tournament en kwalificeerde het team zich voor de nationals.

 

 

“Met Edwin hebben we een speler binnengehaald die een extra dimentie aan ons middenveld”, aldus Helio D’Anna. “Met zijn traptechniek is hij lethal in de omgeving van het vijandelijk doelgebied.” Daar is niets aan gelogen… Niet overtuigd? Zie de video hieronder.

 


Voor Edwin kan het avontuur aan de andere kant van de oceaan niet snel genoeg beginnen. Dat hij veel van het land mag gaan zien is een understatement. Hij speelt wedstrijden in de staten Tennessee, North Carolina, Kentucky, South Carolina en Georgia. In het team is hij niet de enige Nederlander. Vorig seizoen maakte Christoph Willemsen de overstap naar Harrogate. Daarnaast zal hij ook Nederlandse tegenstanders treffen. Zo speelt hij tegen het Carson Newman van Twan Verweij en Daan Smit.

 

Wij wensen Edwin veel succes in de VS. Wij zullen hem op de voet volgen. Volg je ons met hem mee? Like ons dan op Facebook of volg ons op Instagram.

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.