Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Rowan Mankers (Marymount California University)

IMG_4451 kopieKingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Rowan Mankers een handtekening onder zijn contract bij Marymount California uit Los Angeles. Snel pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Rowan, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Rowan, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Rowan Mankers. Ik ben 21 jaar oud en kom uit een gezin met vier kinderen en twee gelukkige ouders. Naast een oudere zus ben ik ook nog gezegend met twee jongere broertjes. Na de basisschool heb ik HAVO afgerond in Nieuwegein en afgelopen twee jaar heb ik Human Resource Management gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht.

 

Waar speel je op dit moment?
Al sinds ik voetbal is dat bij JSV Nieuwegein geweest. Op m’n 10e begonnen en afgelopen seizoen was mijn laatste. In de jeugd heb ik eigenlijk altijd samen met m’n vrienden in de selectieteams gespeeld. Toen ik 16 was ben ik op de helft van mijn eerste seizoen in de A doorgestroomd naar het 1e team van JSV. Vanaf dit moment heb ik iedere wedstrijd een vast plekje gehad op het veld, dit was rechtsachter met rugnummer 2. Mijn eerste seizoen ronde we af met een promotie naar de 2e klasse. Het tweede seizoen eindigde we met een promotie naar de 1e klasse. Hierna heb ik nog twee seizoenen voor JSV 1 gespeeld in de 1e klasse. Ik heb het al deze seizoenen heel erg naar m’n zin gehad in dit team, binnen en buiten het veld.

 

 

FB_IMG_1447675677529

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Ongeveer een jaar of twee geleden heeft KingsTalent mij een bericht gestuurd via Facebook waarin zij mij vroegen of ik wel eens over deze optie nagedacht heb. Dat berichtje heb ik een jaar links laten liggen en ben toen toch maar op onderzoek uit gegaan. Nadat ik bij de informatieavond van KingsTalent geweest ben was ik eigenlijk overgehaald. KingsTalent heeft mij in contact gebracht met vier coaches voor ik mijn toekomstige coach sprak. Omdat mijn eisen aan de scholen best hoog waren en ik pas laat de aanbieding van m’n dromen kreeg heb ik de afgelopen 2 maanden heel erg veel moeten regelen. Op dit moment ben ik nog steeds niet 100% klaar met de dingen die moeten gebeuren.

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
De gevoelens zijn natuurlijk gemengd. Aan de ene kant gunt iedereen mij natuurlijk deze kans en ze weten dat ik het goed ga hebben. Aan de andere kant gaan ze me wel missen natuurlijk, m’n gezin, m’n vrienden en ook bij JSV gaan ze missen.

 

 

IMG_217153007130481

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Het leukste vind ik dat ik voor twee jaar in een hele nieuwe omgeving ga wonen en dat ik daar heel veel bezig ben met voetbal. Daarnaast denk ik dat een in Amerika afgeronde studie goed op m’n CV staat. Ook ben ik heel benieuw naar het land zelf. Ik ken het alleen uit films en series en ik ben benieuwd hoe het leven er daar echt aan toe gaat.

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga studeren aan de Marymount University California. De campus ligt in Los Angeles en aan het strand. Ik ga hier mijn bachelor afronden in Psychologie of Management.

 

 

FB_IMG_1458985592293

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Mijn enige doel is m’n studie halen, hard m’n best doen om zo fit mogelijk te worden en zo veel mogelijk genieten.

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Ik hoop dat op het moment dat dit bericht geplaatst is ik er al ben!

 

Hoe bereid je je voor op je ’tranfer’?
Ik ben er helemaal klaar voor, fit en gemotiveerd!

Even voorstellen Rowan Mankers

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.