Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Volleybalster Tessie Kooistra vertelt over haar weg naar Amerika

Volleybalster Tessie Kooistra vertelt over haar weg naar Amerika
Bron: Melanie Barbie Fotografie (instagram: @melaniebarbie.fotografie)

Tessie is negentien jaar oud en maakt komende zomer de overstap van Nederland naar Amerika. Daar zal ze gaan volleyballen bij Neosho County Community College. Wij waren benieuwd wat de aanleiding voor Tessie was om deze overstap te maken.

De moeder van Tessie heeft een belangrijke rol gespeeld in de beslissing van Tessie om naar Amerika toe te gaan om te studeren en sporten. ‘’Mijn moeder heeft toen ze op de middelbare school zat een tussenjaar highschool gedaan in Amerika. Zij kwam dan ook met het idee om in mijn tussenjaar ook naar Amerika te gaan doen’’ aldus Tessie.

Maar haar moeder heeft Tessie zeker niet gedwongen om deze stap te zetten. ‘’Het leek me leuk om wat meer van een ander land te zien. Ik hoefde niet per se te reizen, maar gewoon puur de andere beleving van een land als Amerika dat sprak mij heel erg aan. En zo’n kans krijg je maar een keer en die moet je dan zeker pakken’’.

In Nederland heeft Tessie haar VWO afgerond. In Amerika zal ze gaan studeren aan het Neosho County Community College. Deze college ligt in de staat Kansas. Op deze college gaat ze criminal justice studeren. Dit houdt in dat je wetenschappelijk onderzoek naar criminaliteit en rechtshandhaving gaat doen. Het was geen moeilijke keuze voor haar wat ze wilde gaan studeren. Ze wilde deze studie ander graag in Nederland gaan doen. Een Community College duurt maximaal twee jaar hier heeft Tessie dan ook echter bewust zelf voor gekozen. ‘’Ik vond het onnodig om 4 jaar te gaan ik ben bang dat ik dan dingen te erg ga missen in Nederland’’.

Maar Tessie gaat natuurlijk niet alleen voor haar studie naar Amerika. Ze zal daar ook gaan volleyballen voor Neosho Country. Tessie is op hele jongen leeftijd begonnen met volleybal bij VCO. Ze speelde bij VCO altijd in de hoogste teams in haar leeftijdscategorie en deed ook mee met de oudere teams. In 2019 & 2020 werd ze geselecteerd voor een talentenprogramma. Op 16-jarige leeftijd maakte ze de overstap naar Leython om op een hoger niveau te gaan spelen. Hier werd Tessie back-to-back ongeslagen kampioenen. Op dit moment speelt Tessie bij een studentenclub voor de gezelligheid. Dit is helaas een wat minder hoog niveau dan dat ze altijd gespeeld heeft, maar ze heeft het enorm naar haar zin. Ze kijkt er daarom ook erg naar uit om in Amerika een leuke band met het team op te gaan bouwen zodat het net zo gezellig wordt als hier in Nederland en op een net wat hoger niveau.

Helaas was het traject voor haar net iets anders gelopen dan gehoopt: ‘’Ik ben mij al het hele jaar aan het voorbereiden. Ik zou eigenlijk een jaartje eerder gaan maar was helaas gezakt voor mijn examens… Ik zorg dat ik goed ik contact blijf met KingsTalent zodat ik goed weet wat ik nog moet doen en wat ik allemaal al geregeld heb. Ook heb ik al contact gehad met mijn toekomstige coach en teamgenoten van de school zodat het allemaal minder spanend voelt.’’

 

Wij wensen Tessie veel succes met haar avontuur in Amerika!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.