Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Voetbalster Marit Blom maakt de overstap naar Amerika!

Voetbalster Marit Blom maakt de overstap naar Amerika!

Vanaf de zomer van 2022 gaat Marit Blom voetballen bij Bluefield State College. Ze gaat haar droom om in Amerika te sporten en studeren waarmaken.

Marit begon op 7-jarige leeftijd met voetballen bij RKVV Emplina. Hier speelde ze tot de U13 en was ze aanvoerder van welk team waar ze voor speelde. Tussen 2015 en 2019 nam Marit verschillende keren deel aan het NK Straatvoetbal en won het toernooi in 2016 en 2019. Op haar 13e werd ze gescout door SC Woezik en speelde bij de U14 in een extra competitie om het op te nemen tegen Belgische en Duitse profclubs, zoals KAA Gent en Borussia Mönchengladbach. In 2018 werd Marit geselecteerd voor het District Team van de KNVB, waarmee ze wedstrijden speelde in Frankrijk tegen Paris Saint Germain die ze won. Na indruk te hebben gemaakt met het District Team werd Marit, toen ze 15 jaar was, geselecteerd en trad ze toe tot CTO Eindhoven voor het seizoen 2018-2019. Ze ging voetballen bij de jongens U17 van UDI’19. Tijdens haar eerste jaar bij de jongens U17 werd Marit vaak gevraagd om ook mee te doen bij het eerste senioren damesteam. Op 16-jarige leeftijd werd Marit een volwaardig lid van dit team en staat sindsdien in de basis in de de hoogste regionale competitie van Nederland. Afgelopen maart heeft Marit een goede showcase gedraaid, dat na de corona pandemie weer eens op de planning stond. Door een gave highlight video is Marit in contact gekomen met 4 verschillende scholen. Vanaf komende zomer zal ze uitkomen voor het women’s soccer team van Bluefield State College.

Op dit moment bevat het women’s soccer team van Bluefield State College speelsters met 8 verschillende nationaliteiten van over de hele wereld. Het women’s soccer team is flink aan het groeien en Marit is een mooie toevoeging daarbij. Het team, onder leiding van head coach Scott Forster, komt uit in de Eastern College Athletic Conference. Scott Foster is, voordat hij head coach werd bij de Big Blues, assistant coach geweest bij het women’s soccer team van Montana State University-Billings waar oud student-athlete en KingsTalent sportconsultant Shant Bedrosian heeft gespeeld.

We wensen Marit veel succes en vooral veel plezier tijdens haar avontuur in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.